SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'Resmen' Kaç Kişi İşsiz?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü'ne kayıtlı olan işsiz sayısının Ağustos 2006 dönemi itibariyle 14 bin 647 kişi olduğu belirtildi.

İŞKUR İl Müdürlüğü'nün alınan bilgilere göre, 2004 yılı sonu itibariyle kentte 15 bin 191, 2005 yılı sonu itibariyle 15 bin 128 kayıtlı işsiz bulunuyor. Ağustos 2006 döneminde de bu sayının 12 bin 21'i erkek ve 2 bin 626'sı da bayan olmak üzere toplam 14 bin 647 kayıtlı işsizin sıra beklediği kaydedildi.

Malatya'da son 3 yıl içerisinde en fazla işe yerleştirmenin kamu alanında olduğu kaydedildi. Ağustos 2006 dönemi itibariyle bin 152'si kamu, 414'ü de özel sektör olmak üzere toplam bin 566 kişi işe yerleştirildi.

ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ KONTENJANI..
Bu arada Malatya'da 115 özürlü, 73 de hükümlü kontenjanının açık olduğu bildirildi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Malatya İl Müdürlüğü'nün istatistik rakamlarına göre, Ağustos 2006 dönemi itibariyle kurumda bin 159 kayıtlı özürlünün bulunduğunu bildirerek, kayıtlı olan bu rakamdan 7'sinin kamuya, 116'sınında özel sektöre yerleştirildiği kaydedildi.

Kurumun kayıtlarına göre, ilde kamuda 191, özel sektörde de 396 olmak üzere toplam 587 çalışan özürlünün bulunduğu aktarılırken, kentte halen kamuda 45, özel sektörde de 70 olmak üzere toplam 115 kontenjan açığı bulunduğu kaydedildi.

Ağustos 2006 dönemi itibariyle kuruma kayıtlı 469 eski hükümlünün bulunduğu aktarılarak, kayıtlı olan bu kişilerden 116 kişinin kamuya, 117 kişinin de özel sektöre yerleştirildiği açıklandı. İlde kamuda 32, özel sektörde de 41 olmak üzere toplam 73 eski hükümlü kontenjanının açık olduğu da kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız