SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Sağlık Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:11:20
Malatya'da Sağlık Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Bulaşıcı olmayan hastalıklar için hazırlanan eylem planı içerisinde olan 3 ilden biri olan Malatya’da toplantı düzenlendi.

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız ve DSÖ işbirliğinde uluslararası katılımlı, ‘Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların (NCD-BOH) Türkiye'deki Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Sağlığın Sosyal Belirleyicileri Aracılığı İle Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Ülke Değerlendirilmesi’ kapsamında Türkiye’de üç ilin Ankara, İzmir ve Malatya belirlenmesi üzerine, Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde bir çalıştay düzenlendi.

Bu kapsamda Malatya’da yapılan çalıştaya; Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Temsilcisi Dr. Toker Ergüder, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kronik Hastalıklar Daire Başkanı Uzman Doktor Sevgi Ellergezen, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Barcelona Ofis Temsilcisi Melitta Jakap, İngiltere Ofis Temsilcisi Loraine Hawwins, Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener ve Malatya Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ilgili şube müdürlüğü teknik elemanları katıldı.

Ülkemizde eş zamanlı olarak üç ilde, Ankara, İzmir ve Malatya yapılan inceleme, gözlem ve çalıştay sonucunda bulaşıcı olmayan hastalıklara yönelik, kanser, hipertansiyon, diyabet, karaciğer, akciğer hastalıkları, kardiyovasküler hastalıkları gibi ulusal sağlık sisteminin güçlendirilmesi konusunda eylem planı raporu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenip, yayınlanacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız