SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Şehit Olmuştu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:47:00
Malatya'da Şehit Olmuştu
A- A+ PAYLAŞ

Karşıyaka Belediyesi, Şubat ayında Malatya’da leşraha gelen uçak kazasında şehit olan İzmirli Pilot Üsteğmen Onur Özkaya’nın ismini, İnönü mahallesinde ailesinin yaşadığı sokağa verdi. 

Karşıyaka Belediyesi, Malatya’daki uçak kazasında şehit 4 askerden biri olan İzmirli Pilot Üsteğmen Onur Özkaya'nın ismini yaşatmak için anlamlı bir karar aldı. Belediye, alınan kararla şehit pilotun ismini İnönü mahallesinde ailesinin de yaşadığı sokağa verdi. İnönü Mahallesi 6753 sokakta da, şehit pilot Özkaya’nın annesi Aynur Özkaya, babası Cengiz Özkaya, aile bireyleri ve sevenlerinin katıldığı sade bir tören düzenlendi. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Hüzünlü törende, şehidin adı ve öz geçmişi, sokağın hemen başında kendisi için hazırlanan tabelaya çakıldı.

"SONSUZA KADAR YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı konuşmada, şehit acısının tüm yürekleri yaktığını belirterek “Kahraman şehidimize manevi görevimizi yapmak ve onun adını sonsuza kadar yaşatmak istiyoruz” dedi. 

Acılı aile bireyleri gösterilen hassasiyetten ötürü teşekkür etti.

ONUR ÖZKAYA'NIN ÖZ GEÇMİŞİ 

Aslen İzmir Aliağalı olan Onur Özkaya, Ankara Altındağ’da doğdu. İlk öğrenimine Ankara’da başlayıp İstanbul’da bitirdi. Orta ve lise eğitimini Gazi Osman Paşa Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2001 yılında Hava Harp Okulu’na başlayıp 2006 yılında mezun oldu. 2006-2008 yılları arasında İzmir Çiğli Uçuş Okulu’nda eğitim aldı. 2008 yılından şehit olduğu 25.02.2015 gününe kadar Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda F4 pilotu olarak görev yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız