SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Şehitler Müzesi

A- A+ PAYLAŞ

Çanakkale Zaferi’nin 92. yıldönümü ve Şehitler Günü sebebiyle 2. Ordu Komutanlığı'nın Altay Kışlasındaki, İç Güvenlik Şehitler Anıtı ile İç Güvenlik Askeri Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı. Altay Kışlası olarak adlandırılan eski Şoför Okulu'ndaki "İç Güvenlik Askeri Müzesi"nde terör kurbanı Malatyalı asker, polis, öğretmen, TCDD personeli, korucu, bekçi toplam 158 şehit için de fotoğraflı ayrı bir köşe ayrıldı.

ŞEHİTLER ANITI..
Altay Kışlasının girişinde bulunan ve 2. Ordu Komutanlığı'nın sahasında şehit olan toplam 4 bin 211 şehidin ismini yer aldığı İç Güvenlik Şehitlik Anıtı, şehit yakınlarının, öğrencilerin ve vatandaşların ilgisini gördü. Şehitliği ziyaret eden vatandaşlar, şehit isimlerini tek tek okudular. Anıt bünyesindeki platformda isimleri tek tek yazılı olan 4 bin 211 şehidin yanı sıra 123 şehidin adlarının da mermer kaideye ekleneceği bildirildi.

Altay Kışlası'nın içerisinde yer alan ve içerisinde silahların sergilendiği, PKK vahşetinin fotoğraflarla anlatıldığı ve Malatyalı toplam 158 şehidin fotoğrafları ile şehadet hikayelerinin anlatıldığı Askeri Müze de vatandaşların yoğun ziyaretine neden oldu.

Bir şehit annesi, panodaki şehit oğlunun fotoğrafının önünden ayrılmazken, Vali ve diğer yetkililer, müze gezisi sırasında şehit annesiyle sohbet ettiler, şehidin öyküsünü dinlediler.

Altay Kışlasındaki, İç Güvenlik Şehitler Anıtı ile İç Güvenlik Askeri Müzesi'ndeki programa Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, 2. Ordu İdari kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldılar.

VALİNİN YEMEĞİ..
Öte yandan 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle Malatya'da şehit, gazi ve malul ailelerine yemek verildi.

Malatya Valiliği tarafından polisevinde verilen yemeğe, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın ile eşleri, askeri ve mülki erkan, kuvvet komutanları, daire amir ve müdürleri ile şehit ve gazi, malul yakınları katıldı. Vali Daşöz yaptığı konuşmada, şehitliğin önemini anlatarak, "Şehit yakınları bizlere emanettir. Onlara her zaman kapımız açıktır. Gelip sorunlarını bize her zaman iletebilirler" dedi.

Vali Daşöz, 18 Mart 1915'te kazanılan başarıyı dile getirip, Türkler'in Çanakkale'de destan yazdıklarını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız