SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Şifa Buldular

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal tıp Merkezi'nde karaciğer nakli yapılan Suriyeli 18 yaşındaki genç ile Azerbaycanlı 56 yaşındaki kadın yeniden hayata tutundu.

Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Organ Nakil Başkanları Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp, Suriye'den gelen 18 yaşındaki karaciğer sirozu hastası Fadıl Jhajen ile Azerbaycan'dan gelen 56 yaşındaki Umukhanım Hüseyinov'a canlı vericiden alınan karaciğer nakillerini başarılı bir operasyonla tamamlayarak hastaların yeniden hayata tutunmalarını sağladı.

Suriye'den tedavi için oğlunu Malatya'ya getiren Semiha Jhajen, oğlunun durumunun şuanda çok iyi olduğunu belirterek, daha önce Malatya'da yapılan başarılı ameliyatları duyarak geldiklerini söyledi. Hastane yetkililerine teşekkür eden Semiha Jhajen, "Doktorlardan çok memnunuz. Oğlumun hastalığı ile Suriye'de 10 yıldan beri uğraşıyoruz ancak bir türlü tedavisini yaptıramadık" dedi.

Karaciğer Nakli Başkanlarından Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, Fadıl adlı karaciğer şirozu gelişen bu hastamıza yakınından canlı vericili karaciğer nakli yaptık. Hastamız şuanda son derece sağlıklı ve sanıyorum bir kaç güne kadar taburcu olacak. Ailede karaciğer konusundaki rahatsızlık yaygın. Ailenin bir ferdine daha önümüzdeki günlerde karaciğer nakli yapmayı planlıyoruz. Hastamızın ve ailesinin mutluluğu bizleride mutlu ediyor. Şuanda her şey iyi görünüyor" dedi.

Azerbaycan'dan gelen karaciğer hastası Umukhanım Hüseynov'un operasyonunun başarılı geçtiğini ve son derece sağlıklı bir hale geldiğini iade eden Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Turgut Özal Tıp Merkezinde karaciğer nakli çok yoğun bir şekilde yapılıyor. Turgut Özal Tıp Merkezi, dünya ve Türkiye'de çok önemli bir yere geldi. Tıp Merkezi yaptığı bu karaciğer nakilleri ile artık Malatya Cumhurbaşkanları ve kayısı ile anılan bir şehir olmaktan çıktı. Üniversite yönetimimiz ve rektörümüz bize son derece yardımcı oluyor. Önümüzdeki günlerde ise karaciğer nakli konusunda kurumsal bir çalışmamız olacak. Karaciğer nakli konusunda dünya liderliğine adım adım ilerliyoruz" diye konuştu.

Oğlundan alınan karaciğerin nakledilmesi ile yeniden sağlığına kavuşan ve 3 yıldan beri bu hastalıkla mücadele eden Umukhanım Hüseyinov, "Şuanda durumum iyi, çok iyi. Malatya'yı daha önce duydum, Bakü'de söylemişlerdi. Şuanda çok mutluyum. Yeniden doğdum" dedi.

Azeri kadının kocası Azat Hüseynov ise doktorlara teşekkür ederek, daha önce eşini İran'a götürdüğünü ancak eşini sağlığına kavuşamadığını belirtti. Azat Hüseyinov, eşinin 3 yıldan beri bu rahatsızlığı yaşadığını ifade etti.
Annesine karaciğerini veren Rehim Hüseyinov, ise "Burası çok iyi. Doktorlara teşekkür ediyorum" dedi.

Karaciğer nakil başkanlarından Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp'da operasyonların başarılı geçtiğini ifade ederek, "Hastamız, annesine karaciğerini verdi ve sağlık durumu çok iyi. Merkezimiz geçen yıl Türkiye'de 150'inin üzerinde karaciğer nakli yapan tek merkez oldu. Karaciğer nakli yapan merkezlerin arttırılması gerekiyor. Geçen yıl 3 bin kişinin karaciğer nakli yapılması gerekirken ancak 600 civarında yapıldı ve 2 bin 400 hastanın hayatını kaybetti" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız