SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'SIFIR Temizlik'!..

A- A+ PAYLAŞ

Aralarında Malatya'nın da bulunduğu 16 ilde istenen temizlikte ve sağlık koşullarında ilköğretim okulu ve lise yok.

Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı'yla ortaklaşa düzenlenen “Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi” kapsamında temizlik, hijyen ve sağlıklı eğitim kriterlerine uygun bulunan okullara verilen beyaz bayrakları almaya hak kazanan okulların listesini açıkladı.

Türkiye genelinde 1284 ilk ve orta dereceli okul temizliğin simgesi olarak “beyaz bayrak” sahibi oldu. Okullar arasında özel okullar ağırlığıyla dikkat çekerken, özellikle doğu illerinin ağırlıklı olduğu 16 ilde, okul içi ve çevresi, idari birim, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede 90 puan alan hiçbir okul tespit edilemedi.

İşte listeye giremeyen 16 il: Ağrı, Bitlis, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Mardin, Muğla, Sivas, Zonguldak, Bayburt, Karaman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis.

Türkiye genelinde en çok “beyaz bayrak” almaya hak kazanan okul sayısına sahip il ise İzmir oldu. İzmir'de 193 okul temizlik koşulları bakımından yüzde 90 başarılı bulundu.

İstanbul'da 140 okul, Ankara'da 53 okul, Bursa'da 46 okul, Adana'da 10 okul beyaz bayrak sahibi oldu. Kayseri 47, Manisa 61. Hatay ve Balıkesir de 39 okul ile Anadolu’nun dikkat çeken illeri oldu.

DİYARBAKIR DİKKAT ÇEKTİ
Doğu ve Güneydoğu illeri en az ‘beyaz bayrak’ sahibi okulların bulunduğu iller olurken , bu iller arasında Diyarbakır 26 ve Bingöl 14 okulda sağlanan temiz ve sağlıklı eğitim ortamkı ile dikkat çekti. Beyaz bayrak ile ödüllendirildiği proje bu yıl uygulanmaya başlandı. 100 puan üzerinden 90 puan alan okulların beyaz bayrak ile ödüllendirildiği projede Sertifikalar 2 yıl süreyle geçerliliğini koruyacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız