SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Sildim Süpürdüm'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Deniz Ülke Arıboğan İnönü Üniversitesi’nde konferans vermek için Malatya’ya geldi… Arıboğan, Malatya izlenimlerini de bir sosyal paylaşım sitesi olan Twitter'da yazdı…

Prof. Arıboğan 14 bin 026 takipçisine Malatya ile ilgili şunları kaleme almış: "5 Konaklarda Malatya Sofrasında ne varsa sildim süpürdüm. Otantik tatlar birarada. Kiraz yaprağında sarma, nefís..."

"Malatya pek güzel bir şehir. Sürekli bîrşeyler yediriyorlar bana. Anadoluyu koklamadan Türkiyeli olunmaz haberiniz olsun."

Prof. Arıboğan'ın Twitter’da dikkat çeken bir diğer notun da ise Hasan Özhan’ın sahibi olduğu ÖzKa tesislerindeki
“Delilerimiz ve Velilerimiz Takvimi” var... Prof. Arıboğan;
'Delimiz de velimizde bizimdir diyorlar. İltica mı etsem ne?' diyor…

DENİZ ÜLKE ARIBOĞAN KİMDİR:
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görev yapmakta olan Deniz Ülke Arıboğan, aynı zamanda Akşam gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.

TED Ankara Koleji’nin ardından 1986’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitiren Arıboğan, aynı yıl İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde lisansüstü eğitimine başlamış ve 1987 yılında Prof. Dr. Esat Çam'ın asistanı olarak akademik hayata girmiştir. 1993 yılında doktor, 1998 yılında doçent ünvanlarını alan Arıboğan İskoçya St. Andrews Üniversitesi’nde Uluslararası Güvenlik Okulunu bitirerek terör ve güvenlik konularında uzmanlaşmıştır.

2002 Yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde göreve başlayan Arıboğan 2003 yılında aynı üniversite’de uluslararası ilişkiler alanında profesör ünvanı almıştır.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, 2002-2004 yılları arasında International Studies Association / CISS Başkan Yardımcılığı, 2002-2006 yılları arasında da İstanbul Bilgi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü , 2006-2007 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, 2007 - 2010 Yılları arasında da Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmıştır.

Yayınlanmış çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi ve sekiz kitabı bulunan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan aynı zamanda Albert Einstein tarafından kurulan Dünya Sanat ve Bilimler Akademisine seçilen iki Türk akademisyen’den birisidir. Arıboğan son yıllarda politik psikoloji alanına da özel ilgi duymaya başlamıştır.

Nobel Barış Ödülü adayı ve politik psikoloji biliminin kurucularından psikanalist Vamık Volkan ve IRA’ya silah bıraktırmasıyla tanınan Kuzey İrlanda Parlamentosu’nun ilk sözcüsü ve Liberal Enternasyonal eski başkanı ve halen Birleşik Krallık Lordlar Kamarası üyesi psikoterapist Lord Alderdice ile birlikte International Dialogue Initiative çalışma gurubu ile çalışmakta ve söz konusu çalışma grubunda konunun uzmanları ile dünyadaki sorunlu alanlarda terörizm ve iç çatışmaların yarattığı olumsuz psikolojik etkilerin bertaraf edilmesi amaçlı çalışmalar yürütmektedir. Prof.Dr.Deniz Ülke Arıboğan Temmuz 2010 tarihi itibariyle İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyetine seçilmiştir ve halen bu görevde akademik, uluslararası çalışmalarını yürütmektedir.Prof.Dr.Deniz Ülke Arıboğan evli ve iki çocuk annesidir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız