SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Sıra Vermediler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:00:43
A- A+ PAYLAŞ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden 225 kilogram ağırlığında olan 27 yaşındaki Cuma Özalbayrak, Sağlık Bakanlığı'ndan ameliyat edilmesi için yardım bekliyor. 

Bir yıl önce 225 kilograma ulaştığı sırada Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kemal Tuzcuoğlu adlı doktorun desteği ile 43 kilogram verdiğini belirten Özalbayrak, ameliyat için yetkililerin kendisine destek olmasını istedi. 43 kilogram verdikten sonra Malatya İnönü Üniversitesi'ne sevk edilen Özalbayrak, burada sıra olmadığı gerekçesiyle ameliyat edilmeden memleketine gönderildiğini kaydetti. Babasının semt pazarlarda gıda malzemeleri satarak geçimlerini sağladıklarını belirten Özalbayrak, aşırı kilolarından dolayı nefes almakta zorlandığını, gece uyurken makineye bağlı kalarak uyuyabildiğini söyledi.

Yıllardır aldığı kilolardan kurtulmak için denemedik yol bırakmadığını ifade eden Cuma Özalbayrak, küçük yaştan beri bu kilolardan kurtulmak istediğini dile getirdi. Özalbayrak, "Bende herkes gibi yürümek, dolaşmak, giyinmek istiyorum. Aşırı kilolarımdan kurtulmak ya da ölmek istiyorum. Sık sık Diyarbakır’a doktora gidiyorum, her gidişimde bindiğim minibüsler benden iki koltuk parası alıyor. Ben bu kilolardan kurtulmak için bana destek olan ve kilolarımı vermeme vesile olan doktorum Kemal Tuzcuoğlu’na teşekkür ediyorum ve dua ediyorum. Bana babalık etti. Yaklaşık 1 yılda 43 kilo verdim. Doktor tedavisinde olmadığım her gün kilo almaya devam ediyorum. Beş günde 5 kilo, 8 günde 8 kilo alıyorum. Tedavi sonucunda gerekli ameliyatın gerçekleşebileceği ideal kiloya gerilemeyi başardım ancak bu defa da sevk edildiğim Malatya İnönü Üniversitesi’nde ameliyat sırası alamadığım için geri gönderildim. Ameliyat için Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Sağlık Bakanımızdan, milletvekilleri ve valimizden destek bekliyorum" dedi.

Cuma’nın annesi Cemile Özalbayrak ise, "Oğluma küçüklüğünden beri yalnız başıma ben bakıyorum. Tırnaklarının kesiminden, başının yıkanması karnının doyurulması, elbisesinin giydirilmesine kardar her türlü ihtiyacını benim desteğimle yapabiliyor. Ben de hastayım ve kendime bakacak halim bile kalmamış. Diyarbakır’daki doktor Kemal Tuzcuoğlu, oğluma uyguladığı tedavi ile bir yılda 40 kilo vermesini sağladı ama tedavi olmadığı zaman Cuma verdiği kiloları tekrar alıyor. Yetkililerden oğluma gerekli ameliyat için tarih verilmesi konusunda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Maddi durumumuz yok. Oğlum hastanede tedavi olurken bile her hafta sonu oğlumun başını yıkamak için Diyarbakır’a gidip geliyordum. Ve bu duruma rağmen bize yeterli desteği veren hiç kimse yok yanımızda" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız