SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Söyledikleri mi Götürdü?

0
Güncellendi - 2016-01-29 01:10:29
Malatya'da Söyledikleri mi Götürdü?
A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü İsmail Akduman’ın görevinden alınarak İzmir 2. Bölge Müdür Yardımcılığı görevine atandığı bildirildi. Akduman’ın yerine Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Gülşen’in atandığı kaydedildi.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında 8. Bölge Müdürlüğüne atanan İsmail Akduman’ın henüz bir yılını doldurmadan görevden alınması akıllarda soru işareti yarattı.  Özellikle Elazığ kamuoyunda göreve başlamasından bu yana Elazığ için ciddi bir proje üretemediği şeklinde eleştirilerin hedefi olan İsmail Akduman’ın, en son Malatya’da yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karahan Tüneline ilişkin yaptığı açıklamaları nedeniyle görevden alındığı da iddialar arasında.

“Karahan Tüneli’nde verecek cevap bulamıyoruz” demişti

Görevden alınan İsmail Akduman, geçtiğimiz hafta yapılan Malatya İl Koordinasyon Kurulu 1’inci toplantısına ilk kez katılmış ve Vali Süleyman Kamçı’nın ‘Karahan Tüneli’nin ne zaman bitirileceğine’ ilişkin sorusu üzerine, müteahhidin yaşadığı kriz nedeniyle tünelin bitmediğini söylemişti. Akduman, bir türlü bitirilemeyen Karahan Tüneli ile ilgili olarak “Karahan Tüneli, bölgemizin en sıkıntılı noktası.  Sebebi ise ikincil işler dediğimiz otomasyon ve diğer tamamlayıcı işlerimizde müteahhidimiz maddi güçlükler yaşadı. Biz tabi Ocak ayı itibariyle açmayı planlıyorduk. Plan ve programlarımız bu şekildeydi ancak bugün aldığımız bir habere göre müteahhit firmanın bayağı bir mali açıdan güç durum yaşadığını öğrendik.  Tabi bu mali sorunlar sürpriz değil, önceden de vardı. Fakat biz, onlarla yaptığımız toplantılar soncunda bir tarih tespit ediyoruz ama bunlar her seferinde öteleniyor.  Şimdi de böyle bir sıkıntı içindeyiz. Ocak ayı sonu diye hesaplıyorduk, maalesef olmayacak. Gerekirse bu ihaleyi onlardan alıp başka bir ihale yaparak tamamlamak da gündemimizde. Yeni bir ihale yaparsak yine 3 ayı yine bulabilir ama tabi en avantajlı yine bu firmaya yaptırmak. Tamamlanması gereken bu işler için firma siparişler vermiş, program yapmış, bağlantılar var. Bu firmayla bitirmek daha kolay.  Bütün bunlar ötelendikçe kamuoyu da sabırsızlanıyor. Tabi biz de merakla bekliyoruz. Bunu genel müdürlüğümüzle istişare edip, bir çözüm bulacağız çünkü artık verecek cevap bulamıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Geçtiğimiz yıl Mart ayının sonlarına doğru Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’ne atanan İsmail Akduman’ın, görevden alınma nedenlerinden birinin de bu açıklaması olduğu ileri sürülüyor.

Bu arada Karayollarında İsmail Akduman’ın yanı sıra birçok isimde görevden alınarak yerine yeni isimler atandı. .

İsmail Akduman’dan önce Karayolları 8. Bölge Müdürü olan Hüsamettin Özendi, geçtiğimiz günlerde Karadeniz Bölgesi’nin sahil kesimlerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrası gerekli müdahalede bulunulmadığı ileri sürülerek eleştirilerin hedefi haline gelen Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar’ın yerine 15. Bölge Müdürü olarak atandı.

Karayollarındaki diğer atamalar da şöyle:

Van 11.Bölge Müdür Yardımcısı Enver Şerif Bağ, Erzurum 12.Bölge Müdürlüğüne.

Samsun 7.Bölge Müdürü Mehmet Çetin, Otoyol Yapım Şube Müdürlüğüne,

Erzurum 12.Bölge Müdürü Turgut Aydın, Konya 3.Bölge Müdürlüğüne,

Konya 3.Bölge Müdürü Ömer Baylar, Bakım İşletme Şube Müdürlüğüne,

Bursa Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdür Yardımcısı Kenan Keskin,  Samsun 7.Bölge Müdürlüğüne.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • akif (8 yıl önce)
    Arkadaş doğru söyledi, 10. köye atandı :-)
    0
    0
    Yanıtla