SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Söz Konusu Bile Değil!.

0
Güncellendi - 2017-05-27 03:17:15
Malatya'da Söz Konusu Bile Değil!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaşlı ağaçlar kökünden sökülürken, o ilçede 30 yıllık çınar ağacının kesilmemesi için proje revizyon edildi.

Tokat'ın Erbaa Belediyesi tarafından Fevzi Paşa Mahallesinde yapılacak olan Çamlık Koru Parkı projesinin inşası Nisan ayında başlatıldı. Çalışmaların yapıldığı alanda bulunan 30 yıllık çınar ağacının kesilmesi gündeme geldi. Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, çınar ağacının kesilmeden inşaatın yapılması talimatı vermesi üzerine projede değişikliğe gidildi. Yaklaşık 2,5 Milyon TL’lik projede değişiklik yapılarak inşaat alanı 3 metre batıya, 1 metre yukarı kaydırıldı. Çınar ağacını devrilememesi için ise halatlarla bağlanarak sabitlendi. Başkan Yıldırım, yarışma ile yapılan projede çınar ağacının unutulmuş olduğunu ifade ederek, “İnşaat çalışmaları çınar ağacının olduğu alana denk geliyordu. Bu anlamda talimat vererek projeyi revize ettirdik. Yapılan düzenleme ile çınar ağacı kesilmekten kurtarıldı. Çamlık Projesi doğaya saygılı, doğanın içinde bir proje” diye konuştu.

MALATYA'DA İSE..

Malatya'da ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi adı altında çok sayıda ağaç bir gece ya söküldü, ya kesilerek yok edildi. Bu düzenlemeleri yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mimar Zeki Sarılar, tüm eleştirilere rağmen, "kent mobilyasına uygun" yenilerinin dikileceği gerekçesiyle, onlarca yıllık ağaçları yok eden kişi olarak bu faaliyetini son olarak Kanalboyu ile Tevfik Temelli Caddesi'nde icra etti.

SİVAS'TA DA SARILAR'IN BAŞLATTIĞI YOLDAN DEVAM..

Bu arada, Zeki Sarılar'ın daha önce görev yaptığı ve  çok sayıda ağacını keserek, sökerek yok etme ağaç kesim alışkanlığını edindiği ve oradaki görevlilere de kazandırdığı Sivas Belediyesi de, önceki gece çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Kazancılar ve Cahit Zarifoğlu Caddeleri üzerindeki bazı ağaçlar gece yarısı belediye ekipleri tarafından kesilerek kamyonlara yüklenip taşındı. Birkaç saat içerisinde ağaçlardan geriye kökleri kalırken, gün ışığında ağaçların kesildiği gören vatandaşlar ise tepki gösterdi. Vatandaşlar ağaçların yerine yenilerinin dikileceğinin kendilerine söylendiğini belirterek, "Yaşlı ağaçların, hasta ağaçların kesildiği söyleniyor ama öyle bir ayrım yapılmadı. Bütün ağaçlar kesildi. Burada bir çınar ağacı vardı eğer gündüz kesseler gider önlerine yatardım" dediler.

Tokat, Sivas, iha- malatyahaber.com

Malatya örnekleri (Kökünden sökülen ağaçlar)

Zeki Sarılar'ın daha önce görev yaptığı Sivas Belediyesi de onun izinden gidiyor..

Tokat- Erbaa örneği (Bir ağaç için değiştirilen proje)

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 yıl önce)
    Ağaç katilleri yol düşmanı yolları daraltırlar bu mühendisin okuduğu okulu, Öğretmenini, sınıfını ğörmek Lazım... yetiştirdikleri öğrencilerden iftihar etsin ağaçları yolları ne hale getirdikleri!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver (6 yıl önce)
    Zeki Sarıların Ağaçlarla ilgili çocukluktan gelen kötü anıları varsa bunu bilemeyiz ama SAYIN AHMET ÇAKIR BAŞKAN'A NE OLDU DA TARİHİ ÇINARLAR YOK EDİLİYOR. Çınar ağaçları Osmanlı ecdadımızdan bize kalan mirastır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Ali (6 yıl önce)
    Ağacın nasıl korunduğunu görmek istiyorsanız yanıbaşımızdaki Elazığ'a gidin de görün şehir merkezinde dolaşırken sanki ormanın içinde tur atar gibisiniz. Bizimkilerin bildiği ancak kesmek, eşmek, harap etmek bu dönemki belediyeden hiç memnun değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan Selcuk (6 yıl önce)
    Sivastan kovulan bir adamı sanki çok üstün meziyetleri varmış gibi alıp malatya-ya getirirsen birde genel sekreter yardımcısı yaparsan yaptığı projelere ses çıkarmazsan olacağı bu olur ahmet çakır ve zeki sarılar malatyayı on yıl geriye götürdü yazık malatyaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (6 yıl önce)
    Son 6-7 yılda Malatya Belediyesi maalesef kesilen ağaçlar ve daraltılan yollar ve başlayıp ta bitirilemeyen altyapı/kaldırım çalışmalarıyla gündeme geliyor. Sürekli eleştiri ve şikayetler gündeme geliyor, ancak belediye kör ve sağır davranıyor. Gerçekten bu planlamaları sadece bir kişi(Z:S)mi yapıyor,? Yoksa bu şahıs günah keçisi mi.... Yalova'da 3-5 veya 10 adet çınar (başka ağaç ta olabilir) kesildi, ulusal medya ayağa kalktı. Herhalde Malatya medyanın merkezine uzak olduğu için onlarca veya birkaç yüz adet yetişkin çınar kesildi çıt yok. Yazık gerçekten çok yazık..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    şehir merkezinde ,yaşlı formunu kaybetmiş ağaçların yeri yok,düzgün formda olan genç, yaz kış yeşil kalan, ağaçlar olmalı .binaların arasında çınarın yeri olamaz.büyük parklarda ulu çınarlar ,dev ağaçlar olsun.2mt kaldırımda ağacın ne işi var yer altını ve yer üstünü ilerleyen yıllarda yıpratıyor.belediyenin şu an yaptığı çok doğru.birkaç yıl önce insanlarımız biraz tepkiliydi ,şimdi ne kadar doğru olduğunu söylüyorlar.mahalle aralarına gelişi güzel ağaç dikimine izin verilmemeli yaşlı deforme ağaçlarda bir an önce kesilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Zeki beyin ağaçlarla ilgili kötü bir anısı olmalı. Başka bir sebep düşünemiyorum ağaç tahammülsüzlüğüne!
    0
    0
    Yanıtla
  • M.ali (6 yıl önce)
    Seytan agaclara dusmandir. Onlari yok etmek icn elinden geleni yapar. Seytanin adimlarini takip edenlere yuh olsun.
    0
    0
    Yanıtla