SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Tanışmışlardı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:50:02
Malatya'da Tanışmışlardı
A- A+ PAYLAŞ

Sanatçı Müslüm Gürses, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Müslüm Gürses, 7 Mayıs 1953 tarihinde Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Fıstıközü köyünde doğdu. Babası Mehmet Akbaş, annesi Emine Akbaş'tı. Zeyno ve Ahmet isimlerinde iki kardeşi olan Gürses'in babası çiftçilikle uğraşıyordu ve bağlama çalıyordu. Müslüm Gürses'in çocukluğunun ilk yılları Şanlıurfa'da geçti. Gürses üç yaşındayken ekonomik nedenlerden dolayı ailecek Adana'ya göç ettiler. Terzi çıraklığı yaptı, kunduracılık yaptı. İlkokuldan mezun olduktan sonra eğitim hayatına devam etmeyen Müslüm Gürses; 14 yaşındayken Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu. 1967 yılından TRT Çukurova Radyosu'nda türküler söyledi. Soyadını 'Gürses' olarak değiştirdi. 1968 yılında plak çıkarmak için İstanbul’a geldi. Emmioğlu/Ovada Taşa Basma isimli plağı, üç yüz bin satış yaptı. Sarıkaya Plak ile 2 adet 45'lik Plak yaptı. "Giyin Kuşan Selvi Boylum/Hayatımı Sen Mahvettin" ile "Gitme Gel Gel/Haram Aşk". Daha sonra 1969 yılında yine İstanbul'da Palandöken firması ile "Sevda Yüklü Kervanlar/Vurma Güzel Vurma" isimli 45'lik plağı çıktı. Bu plak tam 300 bin adet sattı. Bu plaktan sonra askerliğini yaptı. Tekrar İstanbul'a geldi. Aynı firmada plaklarını çıkarmaya devam etti. Palandöken firması ile 13, Bestefon firmasıyla 4, Hülya Plak ile 15 ve Çın Çın Plak ile tam 2 adet 45'lik plak yaptı. 1979 yılında ilk defa İsyankar filmiyle kamera karşısına geçti. Sinema oyuncusu Muhterem Nur’la 1982 yılında çıktığı Malatya turnesi sırasında karşılaştı. 1985 yılında Muhterem Nur’la evlendi. Gürses, toplam 39 sinema filminde rol aldı.

Gerçek adı Müslüm Akbaş’tır. Hayranları tarafından Müslüm Baba olarak anılmaktadır. Arabesk müziğin en başarılı isimlerinden biri olarak kabul edilen Gürses, özellikle 90'lı yıllarda bir fenomen haline gelmiş, konserlerinde jiletle kendisine zarar veren fanatik hayranları nedeniyle büyük tartışma konusu olmuştur. İlerleyen yıllarda müzikal kimliği değişmiş, farklı türlerde eserler ortaya koymuş olan sanatçı, Teoman'ın Paramparça ve Tarkan'ın İkimizin Yerine adlı şarkısını, Nilüfer'in Olmadı Yar isimli şarkısını, ve Sezen Aksu şarkılarını da seslendirmiş, ünlü yazar Murathan Mungan'ın sözlerini yazdığı ve tamamı yabancı şarkıların cover'larından oluşan "Aşk Tesadüfleri Sever" isimli albümü çıkarmıştır. 2010 yılında Kasım ayında yeniden Pasaj Müzik ile "Yalan Dünya" isimli bir albüme imza atmıştır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız