SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Tarih Çalıştayı

0
Güncellendi - 2016-02-25 15:37:20
Malatya'da Tarih Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu tarafından “Kent Tarihçiliğinde Ortak Tarih ve Kader Birliği Arayışı” ana başlığında Malatya ve yedi komşu ilin şehir tarihçilerinin katılacağı bir çalıştay düzenlendi.

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, “Ortak Tarih ve Kader Birliği, Ortak Tarihin Toplumsal Barışa Katkısı, Şehir Tarihçiliğinin Toplumsal Barışa Katkısı ve Kentlerdeki Kültürel Mirasın Korunması alt başlıkların tartışılacağı çalıştayımıza Adıyaman’dan Doç. Dr. Hamdi Doğan ve Uğur Dündar, Diyarbakır’dan Dr. Yusuf Baluken ve Yrd. Doç. Dr. Ercan Çağlayan, Elazığ’dan Prof. Dr. İsmail Aytaç ve Prof. Dr. Yüksel Aslantaş, Tunceli’den İsmet Hakan Ulaşoğlu, Erzincan’dan Yrd. Doç. Dr. Tahir Erdoğan Şahin, Cengiz Bahşi ve Levent Baydaş, Sivas’tan Ahmet Necip Günaydın,  Kahramanmaraş’tan Prof. Dr. Emin Toroğlu ve Malatya’dan Prof. Dr. Mehmet Karagöz ve Abdulkadir Artan’ın katılacağı akademisyen ve araştırmacılar davet edildi.”

Tuğrulca “Kadim bir geçmişe sahip olan bölgemizin tarihi ve kültürel potansiyeli bugün çokça ihtiyaç duyduğumuz sosyal barışı tesis edecek bir birikimi barındırmaktadır. Ülkemizin etrafında harlanan ateş dikkate alındığında farklı unsurların bir arada yaşama iradesini geliştirmenin mümkün olduğu düşüncesinin istişare edileceği çalıştayın sonunda ortak bir bildiri yayınlanacaktır” dedi.

Genel Sekreterlikten alınan bilgiye göre çalıştayın 27 Şubat 2016 Cumartesi günü saat 09.30’da Kent Konseyi Toplantı Salonunda düzenleneceğini belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız