SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Tıp'sız Tıp Bayramı!

0
Güncellendi - 2017-03-14 19:24:39
Malatya'da Tıp'sız Tıp Bayramı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, herhangi bir etkin düzenlenmezken, yalnızca Vali Mustafa Toprak, AKP'li Öznur Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat birer mesaj yayınladılar. Tabip Odası başta olmak üzere üniversite, sağlıkla ilgili diğer kurum ve kuruluşlardan ise herhangi bir açıklama gelmedi.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Mustafa Toprak

"Tıp bilimi, çağın gerektirdiği şekilde her geçen gün hızla ilerlemekte ve yeni buluşlarla insanlığa hayati faydalar sunmaktadır. Bu faydalar hastalıkların tedavi edilmesi ya da hasta olan insanların sağlığına kavuşturulması ile sınırlı değildir. Bundan da önemlisi, insan sağlığının sürekliliğini, insanların hastalanmadan yaşayabilmelerini mümkün kılacak araştırmalar yapmak ve yeni yöntemler geliştirmektir ki bu, tıp ilminin en önemli gayesidir. Tıp biliminin yanı sıra bilim ve teknolojideki gelişmelere bağlı olarak hekimlik mesleği de gelişmekte ve yenilenmektedir. Bu durum, daha modern, daha kaliteli bir sağlık hizmeti alınacak olması bakımından son derece sevindiricidir.

Tabiidir ki insan temel haklarının başında sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı gelmektedir. Dolayısıyla, bireyin sağlıklı yaşayabilmesini sağlamak hususu, mensubu bulunduğu devletin görevleri arasındadır. Ne mutlu bizlere ki, Devletimiz bu ulvi görevini büyük bir özveriyle yerine getirmekte ve biz vatandaşlarına kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için bütün imkânlarını seferber etmektedir. Modern zamanın şartlarına uygun olarak dizayn edilmiş hastaneler, modern tıbbi cihazlar, nitelikli personel ve insan odaklı hizmet anlayışı ile birlikte sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılmış olması bunu ispat eder niteliktedir.

Bu bağlamda Malatya’nın istisnai bir şehir olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bilindiği gibi İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ve beraberinde Karaciğer Nakli Hastanesi sundukları ciddi hizmetler sayesinde hem bölgemizin hem de ülkemizin parlayan yıldızları olmuştur. Öyle ki bu hastanelerimiz yurtdışından hastalara bile umut ışığı olmuş, halkımız şifa aramak için artık büyük kentlere gitmeye ihtiyaç hissetmemiştir. Yine Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülen ve Devlet Hastanesi olarak bilinen hastanemiz başta olmak üzere kamu ve özel sektöre ait hastanelerimiz şehrimizin ve bölgemizin sağlık ihtiyaçlarına en üst seviyede cevap vermektedir. Bu nedenle Malatya'mızın bir Sağlık Kenti olduğunu ifade etmek hiç de yanlış olmayacaktır.

Sağlık konusunda devlet-vatandaş arasındaki hizmet akışının sağlanması vazifesi de büyük bir sabır ve özveriyle gece gündüz demeden çaba sarf eden sağlık çalışanlarına, özellikle de hekimlerimize tevdi edilmiştir. İnsanı yaşatmayı esas alan bu zor fakat bir o kadar kutsal vazifeyi yerine getirmek için azimle mesai yapan tüm sağlık çalışanlarını bu anlamda tebrik ediyor, kendilerine üstün başarılar temenni ediyorum.

Bu vesileyle hayatımızın her anında yanımızda olan ve kendilerine çok şey borçlu olduğumuz sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, tüm insanlığa sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık:

"Ülkemiz bugün; tıp eğitimiyle, sağlık hizmetleriyle, teknolojik imkanlarının gelişimini yakından takip etmektedir. Sağlık sektörümüz, belirli bir standardı yakalamış ve muasır medeniyetlere ulaşma yolunda da gelişimine hız kazandırmıştır.

Üniversite hayatının ilk günlerinden itibaren zorlu bir eğitim süreciyle başlayan hekimlik, icra edilen meslek hayatıyla birlikte daima yenilik ve gelişim gösterir. Bilimi bilim yapan araştırmalar ve yeni buluşlar, hekimliği bilimsel metotların odak noktasına çıkarmaktadır.

Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, mesleklerini ifa ederken meşakkatli durumlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Her türlü zorluklara rağmen bu kutsal görevi büyük bir fedakarlıkla yerine getirerek, insanları sağlığına kavuşturmaya devam etmektedirler. Önce insan diyerek, cana can katma vazifesinin verildiği hekimlik, karşılıksız bir aşk ve sevgi ile ifa edilebilir.

Bir ülkede sağlık standartlarının niteliği, etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi müreffeh bir toplumun en önemli şartı ve ülkelerin gelişmişliğinin en temel göstergelerinden biridir. AK Parti hükümetleri olarak Yeni Türkiye’nin inşasında sağlık öncelik verdiğimiz en önemli alanların başında gelmektedir. Kalitesiz hastaneler, hastaların hastanelerde rehin kaldığı görüntüler, ulaşılamayan ilaçlar eski Türkiye’nin unutulmaz görüntülerindendi. AK Parti olarak gerçekleştirdiğimiz “sağlıkta dönüşüm programı” sayesinde, sağlıkta reform yaptık. Küresel çapta bir başarı ile dünya sağlık otoriteleri tarafından örnek gösterilen bir ülke haline geldik. Kurulan şehir hastaneleri, Genel Sağlık Sigortası uygulaması ile nitelikli sağlık hizmetlerinin lüks değil herkes için erişilebilir olduğunu dünyaya gösterdik. Kamu sağlık harcamalarını %722, sağlık hizmetlerinde çalışan personel sayımızı %207 artırarak vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranını %85’lerin üzerine çıkarmayı başardık.

Sağlık çalışanlarımızın bizlere her zaman yaptığı bir uyarı var. Sağlığınızı kaybetmeden kıymetini bilin denilir. 16 Nisan’da sandıklara gidip EVET demek, ülkemiz sağlığını kaybetmeden kıymet bilmek, sahip çıkmak anlamına gelmektedir. Bizler ülkemizin sağlığını kaybetmeden çok daha sağlıklı günlere erişmesini istemekteyiz.

Bu vesile ile insan hayatını her şeyin üstünde tutarak dünyanın en zor ve en onurlu görevlerinden birini icra eden doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı bir eczacı olarak da en kalbi duygularımla kutluyorum. Değerli sağlık çalışanlarımızla birlikte sağlık hizmetlerimizin kalitesini dünya standartlarının üzerine çıkaracağımıza can-ı gönülden inanıyorum."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Sağlığımızı emanet ettiğimiz kıymetli doktorlarımız, bilim adamlarımız ve sağlık çalışanlarımızın gayretli hizmetleri ve fedakârlıklarıyla geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Bir nefes sıhhat, toplumlar için büyük nimet, huzur kaynağıdır.

Ülkemizde son 15 yılda yapılan yatırımlar, değişim ve dönüşüm hizmetleri sağlık sektöründe önemli ülkeler arasında yer almamıza vesile olmuştur. Geldiğimiz nokta itibariyle vatandaşlarımızın gündelik yaşam standartları, sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi geçmiş yıllarlarla ölçülemeyecek seviyede değişime uğramıştır” dedi.

Sağlıklı hayat koşullarının insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Sağlıklı bireyler ile sağlıklı toplum yapısına sahip olan ülkeler geleceğe her açıdan daha güvenle bakar. Sağlıklı hayat koşullarının oluşması için üstün gayret sarf eden sağlık çalışanlarımızın bu yöndeki emekleri büyüktür. Sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren bilim adamları, sağlık çalışanlarımızın hayatımızdaki yeri büyük bir öneme sahiptir. Günün her saatinde insanlara hizmet vermeyi, karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen mesleklerini özveriyle devam ettirmeleri, gösterdikleri fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir. Sağlık çalışanlarımız insanların en zor günlerinde onlara hizmet sunan bir mesleğin mensupları olarak her türlü takdiri hak ediyorlar. Ömrünü tıp bilimine ve insanlığın hizmetine adayan, sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada büyük bir özveri ile görev alan tüm sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • öneri (7 yıl önce)
    ENTERESAN. Rektör bey, askeri erkân, sağlık müdürü CB. külliyedeki programda olduğu için yardımcısı , belediye başkanı -yoktu- yardımcısı katıldığı Üniversite de güzel bir etkinlik vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Hasta olana kadar tıp ile ilgili dertleri gündeme almıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Referandum dolayısı ile bir çok konu ve etkinlik güme gitti. Sağlık çalışanlarının sorunlarına dönük bir toplantı yapılamaz mıyd ı?
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Tipçıların sorunu sadece mesaj yayınlanmakla çözülmüyor...
    0
    0
    Yanıtla