SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da Tiyatro Hakettiği Yerde Değil..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) Başkanı Yaşar Karaaslan, 27 Mart'ın "Dünya Tiyatrolar Günü" olarak kutlandığını, bu sanat dalının Malatya'da bir türlü hakettiği yere gelemediğini bildirdi.

Karaaslan, düzenlediği basın toplantısında, Türk tiyatrosunun tarihi gelişimi ile ilgili bilgi verdikten sonra, Malatya'daki durumu da, şöyle anlattı:

"Malatya’mız da bu açıdan talihsizliklerin yaşandığı bir il görünümündedir. Çağdaş yaşama ayak uydurma noktasında çok da büyük sıkıntılar yaşamayan Malatya’da, sanat alanındaki sahipsizlik, tiyatronun hak ettiği yeri almasını engellemiştir. Tiyatronun toplumsal yaşam açısından önemi her defasında vurgulanırken, Malatya, sanatın bu etkili dalında, bir türlü, istediğimiz seviyede olmamıştır. Amatör ruhla çalışan kimi yerel tiyatro gruplarımız da ilgisizlik ve terk edilmiş dolayısıyla oldukça zor şartlar altında bugünlere kadar gelmiştir.

Sanatın eğlendiren, eğlendirirken düşündüren ve eğiten türü olan tiyatronun ilimizde yaygınlaşması, Malatya’mızda bir tiyatro kültürünün yer edinmesi için yetki sahibi olanlardan sokaktaki vatandaşa kadar herkese büyük görevler düşmektedir.

Biz, Malatya Kültür ve Sanat Derneği olarak, bu yılki Dünya Tiyatrolar Günü’nü halkımıza hediye olarak sunduğumuz bir oyunla kutluyor ve bu konuda üzerimize düşeni yapmak için çalışmalar yürütüyoruz."

Karaaslan, 27 Mart Pazartesi akşamı saat 19.30'da Sabancı Kültür Merkezi'nde yerel Tiyatro Ayna grubunun "Öç" adlı oyunu ücretsiz olarak sahneleyeceğini belirtti ve "27 Mart Pazartesi günü, yerel tiyatrolarımızdan olan Tiyatro Ayna grubu ile işbirliği halinde hazırladığımız Orhan Asena’nın “Öǔ adlı oyununu Malatyalı tiyatro severlere sunuyoruz. Hemşehrilerimizin, derneğimizden temin edilen ücretsiz davetiyelerle izleyebilecekleri bu tiyatro oyununun, Malatya’mızda tiyatronun gelişmesine katkıda bulunmasını ümit ediyoruz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız