SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Toprağa Verilecek

A- A+ PAYLAŞ

Divriği İlçesi yakınlarınde tünelde iki yük trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada lokomotifte sıkışarak hayatını kaybeden 45 yaşındaki Hakim Koçman'ın cesedi Pazar akşama doğru çıkarıldı. Koçman'ın cenazesinin Pazartesi günü Malatya'da toprağa verileceği bildirildi.

Dün saat 20.00 sıralarında meydana gelen kazada, Divriği Demir Madenleri’nden İskenderun Demir Çelik İşletmeleri’ne demir cevheri taşıyan iki yük treni, Cürek İstasyonu yakınlarında 420 metre uzunluğundaki 37 nolu tünelde arka arkaya çarpıştı. Kazada makinistlerden 45 yaşındaki Hakim Koçman lokomotifte sıkışarak yaşamını yitirirken, diğer trenin makinisti 35 yaşındaki Haşmet Aslan ise yaralandı. Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan Sivas-Erzincan Demiryolu üzerindeki tünelde enkaz kaldırma ve cesede ulaşma çalışmaları sürüyor.

Divriği İlçesi’ne 10 kilometre mesafedeki kazanın, önden giden Haşmet Aslan yönetimindeki trenin fren hava sistemini oluşturan borunun çıkması ve trenin otomotik olarak fren yapıp durması, arkadan gelen Hakim Koçman yönetimindeki makinistin ise sinyalizasyon uyarısına aldırmadan kırmızı ışıkta harekete devam etmesi nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Çarpmanın etkisi ile arka trenin lokomotifii ile her iki trenin 4 vagonunun kullanılamaz hale geldiği bildirildi. İş makineleri yardımı ile dün akşamdan bu yana devam eden çalışmalarda, tünel içerisinde çarpışmanın etkisi ile sıkışan parçalar oksijen kaynakları ile kesilerek iş makineleri tarafından çıkarıldı. Raydan çıkan vagonlarda çekiciler vasıtası ile sürüklenerek tünel dışına çıkarılıyor. TCDD Bölge Müdürü İlhan Kelek, olay yerinde çalışmaları takip ederken, geceden beri makiniste ulaşılması ve yolun açılması için yoğun bir çaba gösterildiğini belirtti. Tünel içerisinde sıkışan vagonda bulunan makinist Hakim Koçman’a ulaşmayı engelleyen son vagon da çekilerek çıkarıldıktan sonra inceleme için Divriği Cumhuriyet Savcısı olay yerine çağırıldı.

Dün akşam saatlerinde yaşanan kazanın ardından, tünel içerisinde çalışan işçiler, makinelerden çıkan duman nedeni ile zor anlar yaşadı. Enkaza ulaşmak için çalışan işçilere gaz maskesi dağıtıldığı, ayrıca duman zehirlenmelerini önlemek amacı ile yoğurt ve ayran takviyesi yapıldığı bildirildi. İçeride enkazı ayırmak için çalışan makinelerin egzoz gazlarının da çalışan işçileri zor durumda bıraktığı belirtildi. Bölgedeki doğal koşullar nedeni ile kene paniği de yaşandı. İşçilerin bulunduğu servis vagonuna giren kene paniğe neden oldu. İşçilerin bazıları paçalarını çorap içerisine sıkarak önlem almaya çalıştı.

TCDD GENEL MÜDÜRÜ SİVAS’TA
Olayın ardından Sivas'a gelen TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi süren makinisti hastanede ziyaret etti. Genel Müdür Karaman’ın olay yerinde yapacağı incelemelerin ardından bir açıklama yapması bekleniyor.

MAKİNİSTİN CESEDİNE ULAŞILDI
Divriği İlçesi yakınlarınde tünelde iki yük trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada lokomotifte sıkışarak hayatını kaybeden 45 yaşındaki Hakim Koçman'ın cesedine bugün saat 18.00 sıralarında ulaşıldı. Lokomotifin önünü kapatan vagonun çekilmesinden sonra, sıkışarak can veren makinist Hakim Koçman'ın cesedi üzerinde savcılık incelemesi yapıldı. Ardından ekipler lokomotifin parçalarını keserek, Koçman'ın cansız bedenine ulaştı. Çalışanlar ve yakınları tarafından ambulansa konulan ceset, otopsi işlemleri için Divriği Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemi ardından Koçman'ın cenazesinin Malatya'dan gelen yakınlarına teslim edileceği bildirildi. Hakim Koçman’ın cenazesi yarın Malatya’da toprağa verilecek. Makinistin cesedinin çıkarılmasından sonra tünelin içinin boşaltılarak yolun yeniden uaşıma açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

CENAZE TÖRENİ..
Kazada yaşamını yitiren makinist Hakim Koçman için Pazartesi günü saat 09.00'da Malatya Tren Garı önünde bir tören yapılacağı bildirildi. Koçman'ın, sa.at 10.00'da Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız