SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Trabzon İçin Üretildi

0
Güncellendi - 2020-01-04 05:16:29
Malatya'da Trabzon İçin Üretildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’dan Trabzon'a götürülen 30 tonluk dev buhar kazanı trafikte görenleri şaşırttı.

Malatya’da üretilen ve Trabzon'da bir elektrik santralinde kullanılacak olan dev buhar kazanı, karayolu ile Trabzon'a götürülmek üzere yola çıkartıldı. İki gün önce Malatya'dan yola çıkan kazanın geceleri taşınmasına izin verilmezken, kazanı taşıyan tır 248 kilometre yol katedip Sivas'a ulaştı. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Sivas'a ulaşan kazanı taşıyan tır, günün ilk saatlerinde Trabzon'a hareket etti. 5 metre 80 santim genişliğe, 4 metre 30 santim yüksekliğe ve 17 metre uzunluğa sahip yaklaşık 30 ton ağırlığındaki kazanı trafikte görenler gözlerine inanamadı. Yolun her iki şeridine de taşan kazan kontrollü bir şekilde taşınırken, tırın Pazar günü Trabzon'a varması planlanıyor.

Dev buhar kazanını taşıyan tırın şoförü Selim Dönmez, "Buna biyoelektrik santrali diyorlar. Malatya’dan Trabzon Belediyesine gidiyor. 5.80 metre genişliği, 4.30 metre yüksekliği var. 17 metre de uzunluğu var. Bu çöpten elektrik üretecek. Dün yola çıktık.

Muhtemelen Pazar günü varacağız. Bu 30 ton ve yan parçası. Ana kazanı da 110 ton civarıdır. Götürmek zor oluyor. Bazı vatandaşlar acele ediyor. Eskortumuz olduğu için telsizlerle anlaşarak koordineli bir şekilde gidiyoruz. Gece gidemiyoruz. Gündüz gidebiliyoruz. Kanunen gece götüremiyoruz, gece karanlıkta riskli oluyor" dedi.

Aynı buhar kazanından biri de, geçtiğimiz hafta yine tırla Malatya'dan Trabzon'a nakledilmiş ve dev yükün Amasya merkezinden geçişinde yaşanan trafik sorunu haber konusu olmuştu.

Sivas, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Mustafa (4 yıl önce)
    Gurur duydum.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet Gökçe (4 yıl önce)
    Mimsan şirketine teşekkürler nice yeni hedeflere ulaşmak için çalışmalarını diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    GÜNAYSAN A.Ş İMALATI diye biliyorum kapıdan geçerken hep ordan çıkış yapılıyor MİMSAN A.Ş İle birlikte projeleri yürütüyorlar galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirac (4 yıl önce)
    Yapan kim peki hangi firma bu neden yazilmiyor acaba ben soyleyeyim MİMSAN Lutfen firma ismini belirtin
    0
    0
    Yanıtla
  • Alim (4 yıl önce)
    MIMSAN.A.S Elerine sağlık. Daha büyük projelere imza atması dileğiyle. Haberlerinizde yapan imalatci firmadan bahsederseniz haberiniz daha güzel olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (4 yıl önce)
    Alkışlar MİMSAN’a
    0
    0
    Yanıtla
  • Kader (4 yıl önce)
    Malatyalı olarak böyle güzel bir şeyi yapıyor olmamız çok güzel bir şey biz Malatyalılar olarak daha çok kendimizi geliştirip şehrimize değer vermeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aras (4 yıl önce)
    Yenilenebilir enerjiye ( çöpten elektrik güneş enerji santrali ) öncülük eden ve yenilenebilir enerji sayesinde belediyemize ve şehrimize katma değer katan projelerin mimarı gelecek projeleri vizyon edinen dönemin belediye başkanı Ahmet Çakıra teşekkür ederim şahsım be şehrim adına
    0
    0
    Yanıtla
  • KadirArkın (4 yıl önce)Aras isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet Özer i unutma beyim. Asıl proje sahibinin de hakkını ver bir zahmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin (4 yıl önce)
    Malatya’da yapılan çöpten enerji Türkiye’ye örmek oldu maşallah. Bı işi yapan bir Malatya firması ve Büyükşehir’in çöpünü elektriğe dönüştürüyor. Ben bu anlamlı ve önemli proje için bir kez daha dönemin belediye başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla