SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Trambüs, Lozan'da Troleybüs!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:38:42
Malatya'da Trambüs, Lozan'da Troleybüs!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce hizmete sokulan ve tüm eleştirilere rağmen yeni bir araçmış gibi lanse edilen trambüslerin (resmi adıyla troleybüs), aslında büyük şehirlerin 50 yıl önce kullanıp, 30 yıl öncede vazgeçtileri troleybüs olduğunu belediye de kabul etti. 

Henüz proje aşamasındayken yapılan tanıtım toplantılarında basın mensuplarının ısrarlı sorularına karşın, araçların troleybüs olmadığını söyleyen belediye yetkilileri, Lozan'da yapılan uluslararası bir çalışma dolayısıyla araçların troleybüs olduklarını kabul etmek zorunda kaldı. Trafik kanun ve yönetmeleğinde de trambüs tanımının olmaması daha önce haberlere konu olurken, diğer belediyelerin vazgeçtiği troleybüsleri Malatya kamuoyuna kabul ettirmek için yeni isim üretildi yorumuna neden olmuştu. 

Lozan'da yapılan uluslararası troleybüs çalıştayı ile ilgili basın kuruluşlarına gönderilen açıklama şöyle; 

"Uluslararası Troleybüs (Trambüs) Çalıştayı, İsviçre’nin Lozan şehrinde yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, Lozan'da 19 farklı ülkeden 50 troleybüs (trambüs) işletmecisinin katıldığı Uluslararası Troleybüs (Trambüs) Çalıştayına katıldı. 

Yapılan açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı’nın, çalıştayda troleybüs işletmecilerine Malatya’da faaliyete başlayan Türkiye yapımı yeni nesil trambüsleri anlattığı belirtildi.

Tamgacı, dünyada yüzlerce şehirde toplu taşıma aracı olarak kullanılan troleybüslerin (trambüs) ülkemizde de geçmişte kullanıldığını, ancak sık sık meydana gelen elektrik kesintilerinden dolayı ulaşımdan kaldırıldığını hatırlatarak, aynı araçların Lozan’da 1940’tan beri kullanıldığını ve 70-80 yaşında hala sorunsuz toplu taşıma hizmeti yürüten troleybüslere rastladıklarını dile getirdi.

Leon’da 150, Rüya’da bin 200, İsviçre’de 12 şehirde ve daha dünyanın birçok şehrinde yüzlerce eski ve yeni troleybüsün toplu taşımda kullanıldığını belirten Tamgacı, sürdürülebilir enerji tüketiminden dolayı trambüslerin geleceğin toplu taşıma aracı olacağını ifade etti. Birincisi, Lozan’da gerçekleştirilen Uluslararası Troleybüs (Trambüs) Çalıştayının ikincisinin Ekim 2015'te Malatya'da yapılacağı bildirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız