SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Türkiye- İran Heyeti Görüşmesi..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye ile İran arasındaki demiryolu taşımacığındaki sorunlar ve teknik konular, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Malatya Bölge Müdürlüğü ile İran'ın Tebriz şehri Demiryolları heyetlerinin bir araya gelmesi ile görüşülmeye başlandı.

TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü Salonu'nda başlayan ve 20 Temmuz Çarşamba günü sona erecek olan toplantıya, TCDD adına Malatya 5. Bölge Müdürü Vekili Yaşar Tatlısu, İran heyeti adına da Tebriz RAİ Demiryolları Bölge Müdürü Mehmet Riza Dibazer başkanlık ediyor.

TCDD adına Malatya 5. Bölge Müdürü Vekili Yaşar Tatlısu, TCDD Genel Müdürlüğü ile İran Demiryolları Genel Müdürlüğü arasında 1989 yılında imzalanan protokol gereği yılda 2 defa karşılıklı toplantı yapılması protokolu gereği her yıl karşılıklı olarak yılda 2 toplantının yapıldığını hatırlatarak, "Bu yılki toplantıda özellikle yeni projeler üzerinde duracağız. Mesela, İran - Türkiye demiryolu güzergahındaki Halep - Muş arası 60 kilometrelik demoryolu hattı yenilecek. Böyelce, yük ve yolcu taşımacılığı daha rahatlayacak. Ayrıca Van tren istasyonunu restorasyon çalışmasına başlanılacak" dedi.

İran heyetine başkanlık eden İran Tebriz RAİ Demiryolları Bölge Müdürü Mehmet Riza Dibazer ise, Türkiye ile İran'ın 16 yıl önce yaptığı anlaşma sonrasında 25. oturumu gerçekleştirdiklerini ifade edip, iki ülke arasındaki demiryolu taşımacalığının iyileştirilmesi noktasında sorunların çözümü için biraraya geldiklerini söyledi.

Ankara'dan hareket edip İran ve Türki cumhuriyetlerine giden İpekyolu Treni'nin İran'a gelmesinde 30 bin İranlı'nın treni ziyaret ettiğini bildiren Dibazer, iki ülke arasındaki demiryolu taşımacalğına önem verdiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız