SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Tutuklu Katile Ceza

0
Güncellendi - 2016-10-11 21:51:42
Malatya'da Tutuklu Katile Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ’da 76 yaşındaki emekli öğretmeni takip edip, evinde öldürerek gasp eden zanlıya mahkeme heyeti cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, gasp ve hürriyeti yoksun kılma gibi diğer suçlardan da 33 yıl hapis cezası verdi.

Olay, 29 Mart 2016 tarihinde Merkez Nailbey Mahallesi Yenice Sokak Erzen Apartmanı'nda meydana gelmişti. Yalnız yaşayan 76 yaşındaki emekli öğretmen Afet Çağlıyan, evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulmuştu. Bunun üzerine Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri 2 gün süren çalışma sonucu zanlı Ersan Bircan'ı (26) tespit etmişti. Zanlı, gasp ettiği bilezikleri satmak için geldiği sarraflar çarşısında düzenlenen operasyonla yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Katil zanlısı Ersan Bircan hakkında bugün karar duruşması yapıldı. 1. Ağır Ceza Mehkemesi’nde görülen davaya Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan zanlı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Mahkeme heyeti tüm delillerin toplandığını ve dosyada eksik kalmadığını belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı sanığın kasten öldürme, cebir, tehdit, hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli gasp suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında planlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, cebir, tehdit, hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli gasp suçlarından ise 33 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti iyi hal indirimi de uygulamadı.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız