SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da UEFA Kupası Maçı Heyecanı

0
Güncellendi - 2019-07-23 00:52:13
Malatya'da UEFA Kupası Maçı Heyecanı
A- A+ PAYLAŞ

Geride kalan sezonda Spor Toto Süper Lig'i 47 puanla 5. sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor'un UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak için ikinci eleme turunda maçında mücadele edecek olması Malatyalıları mutlu ediyor.

Şu anda Malatya 1. Amatör Lig'de yer alan Malatyaspor, 2003-2004 sezonunda Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil etti. Sarı-kırmızılı takım, İsviçre temsilcisi Basel'e 1. turda elenmişti.

Malatyaspor, yaşadığı ekonomik sorunların ardından 2005-2006 sezonunda Süper Lig'e veda ederken Yeni Malatyaspor, 2016-2017 sezonu sonrasında Süper Lig'e yükseldi.

Geçen sezon gösterdiği güzel performansla dikkati çeken sarı-siyahlılar, ligi 5. sırada bitirerek hem tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Lig'inde mücadele etmeye hak kazanırken Malatya şehrinin de 16 yıl sonra bir takımının Avrupa kupalarında mücadele etmesinin heyecanını yeniden yaşayacak.

UEFA Avrupa Ligi ikinci eleme turunda 25 Temmuz'da Malatya'da, 1 Ağustos'ta ise deplasmanda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana ile karşılaşacak Yeni Malatyaspor'un heyecanına kent de ortak olacak.

Avrupa tecrübesi için erken kampa giren Yeni Malatyaspor, teknik direktör Sergen Yalçın ile anlaştıktan sonra kadrosunu da transferlerle güçlendirdi.

- "Avrupa'da ses getireceğimizi düşünüyorum"

Kentte esnaflık yapan İhsan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin daha önceden de Avrupa tecrübesi olduğunu hatırlattı.

Kurulan kadrodan memnun olduklarını dile getiren Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Daha başarılı olacağına inanıyorum. Şimdiki taraftar daha bilinçli ve sporu daha çok seviyor. Tribünlerimiz daha dolu, stadımız futbola daha müsait. Şehrimiz de futbolu eğlence olarak görüyor. Tutkulu bir taraftarımız var. Başarılı olacağımızı düşünüyorum. Avrupa'da da ses getireceğimizi düşünüyorum. Zaten ilk yılımız ve ikinci yılımız da başarımız ortada. Giderek yükselen bir grafik var. Bunu Avrupa ile taçlandıracaklarını düşünüyorum."

- "İlk maçı alıp yolumuza devam etmek istiyoruz"

Takımın taraftarlarından Emrah Karakuş da ilk maçı kazanarak deplasmandaki müsabakaya avantajlı gitmek istediklerini anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Takımımız iyi, iyi bir kamp dönemi de geçirdiğimize inanıyorum. Allah'ın izniyle taraftarın desteğiyle ilk maçı alıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Onu da başaracak güçteyiz. Biz takımımıza güveniyoruz. Yönetime güveniyoruz. Allah'ın izniyle kademe kademe ileriye doğru gideriz."

- "Bu yıl eskisinden daha iyiyiz"

Taraftarlardan Fatih Tay ise rüya gibi bir süreç yaşadıklarını ifade etti.

Beş yıl önce TFF 2. Lig'de mücadele eden takımının şimdi Avrupa'da sahne aldığını dile getiren Tay, "Büyük bir yükselişimiz var. Bu yıl da çok güzel transferlerimiz oldu. Jahovic ve Fofana gibi. Avrupa'da başarılı olacağımızı ve gruplara kalacağımızı düşünüyorum. Bence bu yıl eskisinden daha iyiyiz. Gerçekten iyi transferlerimiz var. Hocamıza da güveniyoruz." yorumunu yaptı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Harun (4 yıl önce)
    Kaç bilet satılmış bilgi verebilir misiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    ÇOK DEĞİL DAHA BİR AY ÖNCE SAHAMIZDA OYNADIKLARI 2 TANE LİG MAÇINDA GÜZELİM STADIMIZIN BÜTÜN LAVABOLARINI KIRIP CAM ÇERÇEVE AŞAĞUYA İNDİRDİLER NE ÇABUK UNUTTUNUZ? HANGİ DOSTLUKTAN BAHSEDİYORSUNUZ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin o soylediklerini yapandan ne farkın var.. Wifi'den bağlandığın beleş internet ile iyi sallıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernek (4 yıl önce)
    DELININ BIRİ KUYUYA BIR TAŞ ATTI ORTALIK KARIŞTI ELAZIĞ İSTEYEREKMİ DÜŞTÜ BRE ZINDIK..KOMŞU ELAZIĞI BİR AN ÖNCE DAHA ÜSTLERDE GÖRMEK İSTERİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • ali yılmaz (4 yıl önce)
    hiç sormayın öyle bi heyecan varki biletler karaborsaya düşmüş
    0
    0
    Yanıtla
  • moris (4 yıl önce)
    aslan emrahım davulcuların kralı yakışıklı yegenim benim yakışır sana
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAM (4 yıl önce)
    neden yorumumu yayımlamıyorsun editör denen ama editörlük yapamayan zat.hakaret yok küfür yok sadece insan olmaya davet eden bir yorum. belliki sende aynı zihniyet sahibisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • moris (4 yıl önce)
    haydi malatyam yeniden uefa bu defa çok farklı olacak allahın izniyle takımımız güçlendi kadro güzel adil başkanımıza ve sergen hocamıza saygılar güzel ve heyecan verici bir maç olacak yeni malatya sporumuzu yanlız bırakmayalım arkadaşlar herkes stada dolduralım tirübünleri...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAM (4 yıl önce)
    VAİZİN OĞLU; artık şu fesatlıktan vazgeçsen diyorum; gönül isterki Komşumuz Elazığda buralarda olsun ve bizde onu gururla izleyelim.Şimdi ne oldu Malatyamız Avrupa da evet bu bir başarıdır ve bunu birilerini aşağılayarak övünmeye kalkarsan kusura bakma da üzülecek haldesin demektir bu durumda seni ve takımını izlemeye gelinmez acınacak durumuna üzüntülerini bildirirler.artık Çağdaş bir Malatyalı olmayı öğrenin yoksa bu ilde hocada durmaz futbolcuda durmaz kafanınzı değiştirin
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Bazı arkadaşlar pahalı diyor arkadaşım süper lig takımı milyon dolarlar dönüyor. Oyuncu al derken diller papuc gibi takıma destek olmaya gelince yok öyle yok böyle . Takımda oyuncu alırken sizin gibi bahane üretse yönetim bu şehre futbolcu gelmez . Siz forma lisanslı ürün ,kombine ,bilet alacaksınız ki takimda oyuncu alsın. Takımın gelir kapısı reklam,yayıncı kuruluş ve taraftardir . Ya gider herşeye para harcarsınız ama herşey sinema,kafe,dışarda yemek, yeni elbise,internet ,sigara ayda ikidefa olan büyük organizasyonda niye onlira beslira değil ba ba ba hele ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Vaizin oğlu iyi bir taraftar takımına taraftarına zarar vermeyen centilmen bir yapıda olur ve yanında birlikte olduğu arkadaşlarının'da aynı bilinç içerisinde olmasını ister, aslında Elazığ Malatya kardeş iki ilimiz, bu iki ilimizin insanları konuştuğu dile çok dikkat etmelidirler birbirimizi kıracak incitecek sözlerden davranışlardan uzak durmalıyız. Ben bir Malatyalı olarak Elazığlı hemşehrilerimi çok seviyor onların'da Malatya'sporun başarılarını bizimle birlikte paylaşacaklarına inanıyorum. saygılar sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Anil (4 yıl önce)
    Allah razi olsun senden saol vaiz amcaya selam söyle
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (4 yıl önce)
    elazığlara 'ne laf atıyoruz sanamı soracak gelmek icin. sen malatyalılar davet ette.elazigli kardeşlerimizi rencide etme
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN (4 yıl önce)
    VAİZİN OĞLU KARDEŞİME BİR ÇİFT SÖZÜM VAR? BU SİVRİ İĞNELEYİCİ KİN NEFRET DİLİNİ BIRAKIN BEN BİR MALATYA'LI OLARAK ELAZIĞLI KARDEŞLERİME ASLA BAŞINIZI EĞMEYİN YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKMASI İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE KENETLENİP TAKIMINIZA SAHİP ÇIKIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    SEVGİLİ ELAGIZLI HEMŞEHRİLERİMİZİ MAÇA BEKLERİZ. ÇEKİNMEDEN GELSİNLER MALATYA'DA BİR AVRUPA TAKIMI İZLESİNLER. EN AZINDAN İLERİDE TORUNLARINA ANLATACAK GÜZEL BİR ANILARI OLUR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizinoğlu katılıyorum.Hatta Diyarbakır,urfa çok uzak değil onlarda gelsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Davulcu emrah kralsın adamım
    0
    0
    Yanıtla