SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Uluslararası Yarışma

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:50
Malatya'da Uluslararası Yarışma
A- A+ PAYLAŞ

1. Uluslar arası Altın Kayısı Satranç Şampiyonası 9-15 Haziran tarihleri arasında Malatya’da yapılacak.

Söz konusu şampiyonayla ilgili olarak Malatya’ya gelen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Ziyarette şampiyonayla ilgili olarak protokol imza töreni yapıldı. İmza törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra TSF Başkanı Gülkız Tülay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy ile tertip komitesi üyeleri katıldı.

Malatya’da dev bir organizasyonu ilk defa yapmanın heyecanı içinde olduklarını belirten TSF Başkanı Gülkız Tülay, ilk yapılan organizasyonların hem zor hemde heyecan verici olduğunu söyledi.

İşin zor kısmının geçildiğini belirten Tülay, “Bu şampiyona Malatya satrancının gelişimine olumlu katkıları olacak. Şampiyona aynı zamanda güzel Malatya’mızın bütün dünya ülkelerinde tanıtılmasını sağlayacak. Şuana kadar 8 ülkenin katılımı oldu. Bu sayı gün geçtikçe artacak. Tahmin ediyorum ki 600 üzerinde katılım olacak. Uluslar arası şampiyonamıza büyük usta sporcuların yanı sıra Türk sporcularımızda katılacak. Şahsınız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslar arası organizasyonların Malatya’nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın gelişimine ve gençlerin santranca ilgi duymalarına şampiyonanın önemli etkilerinin olacağını söyledi.

Şampiyonayı önemli bir sosyal proje olarak gördüklerini belirten Başkan Çakır, “Şampiyonanın uluslar arası olması ve 600 üzerinde yarışmacının yurt dışından ve yurt içinde gelecek olması bizleri mutlu ediyor. Hedefimiz her yıl aynı organizasyonu yapmaktır. Güzel bir şampiyona olacağından eminim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile TSF Başkanı Gülkız Tülay arasında protokol imza töreni yapıldı.

Reyyan Düğün Salonunda gerçekleştirilecek şampiyonada 35.000 TL para ödülü dağıtılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız