SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Var mı ?

A- A+ PAYLAŞ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Onkoloji Servisi’nde yatan hastalarla “din” ve “inanç” ağırlıklı anket yapıldığı haberleri üzerine alarma geçti. Başhekim Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Orkoloji Servisi sorumluları hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı...

Köylüoğlu, Akşam gazetesinin dünkü manşetinde yer alan anketi İstanbul’dan gelen bir grubun yaptığını, bunun sadece Sivas’ta değil 13 il merkezinde daha yapıldığını belirlediklerini kaydetti.

Köylüoğlu, şunları söyledi:
“İstanbul Marmara Üniversitesi’nden gelen bir grup, bizim hastanemizde bulunan ve kanser tedavisi gören hastaların yattığı Onkoloji Servisi’nde bulunan 13 hasta üzerinde bu anket çalışmasını yapmış. Anketin amacı kanser hastası olduğunu öğrenen kişilerin dini duygularında bir değişiklik olup olmadığı araştırma yönündeymiş. Konuyla ilgili gerekli araştırmaları yapıyoruz. Sorumlular hakkında soruşturma başlattık.”

Onkoloji Servisi’nde yatan hastalardan ankete katıldığını söyleyen olmazken, katılmayanlar konuştu. Hastalardan İsmail Yazar (74), “Ben prostat kanseriyim. Üç aydır bu serviste tedavi görüyorum. Benimle böyle bir anket yapılmadı” dedi.
Akşam’ın haberine göre ankette din sorusunun seçenekleri arasında ‘Müslüman’, ‘Alevi-Sünni’, ‘Gayrimüslim’, ‘Musevi’, ‘Hristiyan’ ve ‘Diğer’ şıkları yer alıyor.

Anket formunun ana soruları ise ‘Tanı Öncesi’ ve ‘Tanı Sonrası’ başlıkları ile iki ayrı bölümden oluşuyor ve böylece hastaların inanç ve alışkanlıklarında bir değişiklik olup olmadığı gözlemlenebiliyor. Ankette kanser hastalarına yöneltilen diğer sorular şöyle:
- Alkol Kullanıyor musunuz?
- Sigara içiyor musunuz?
- Oruç tutuyor musunuz?
- Namaz kılıyor musunuz?
- Dua ediyor musunuz?
- Dini yardıma ihtiyaç duydunuz mu?
- Bu konuda kimden yardım almak istersiniz?
- Serviste din görevlisi olmasını ister misiniz?
- Tanı konulduktan sonra inancınız da bir değişiklik oldu mu?’

Şimdi soru şu ... Acaba bu 'skandal anket' Malatya'da da yapıldı mı ?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız