SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Vefat Sayısında Olağan Dışı Artış Var"

0
Güncellendi - 2020-09-09 20:15:20
A- A+ PAYLAŞ

'KORONA VEFAT SAYILARI HALKTAN GİZLENİYOR.." CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sağlık Bakanlığı’nın düzenli olarak yayınladığı COVID-19 raporlarında vefat sayılarının halktan gizlendiğini ifade etti.

Basın açıklamasında Sağlık Bakanlığının Ağustos ayı haftalık raporlarının, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve belediyelere bağlı Mezarlık İşleri Müdürlüğünün verileriyle çeliştiğini ifade eden CHP’li Ağbaba, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya rakamlardaki çelişkilerin nedenini sordu.

Malatya iline ait grafik ve istatistikleri paylaşan CHP’li Ağbaba, basın açıklamasında şunları ifade etti:

"SAĞLIK BAKANLIĞININ VERİLERİNDE SADECE GÜN, AY VE YIL DOĞRU!"

“Türkiye’nin pandemiyle mücadele sürecinde yurttaşlarımız, ne yazık ki, kaderine terk edilmiş durumdalar. Maskeyi dahi bedava dağıtamayan iktidar, önce pandemi üzerinden partimizi ve belediyelerimizi hedef aldı, şimdi de ekonomik krizi bastırmak için pandemiyle mücadeleyi tümden bıraktı. Koronavirüs rakamlarına baktığımızda devletin neredeyse tüm kurumlarının birbirinden farklı açıklamalar yaptığını görüyoruz. Bakanlık farklı bir şey söylüyor; TÜİK, valilikler, belediyeler, en önemlisi doktorlar ve hastaneler farklı şeyler söylüyor. Bizim derdimiz tartışmak değil; önce halkımızın sağlığı, sonra şeffaflık. Ancak Sağlık Bakanlığının verilerinde sadece gün, ay ve yıl doğru olunca, halk sağlığı için doğruları açıklamanın elzem olduğunu düşünüyoruz.”

"MALATYA’DA VEFAT SAYISINDA OLAĞANDIŞI BİR ARTIŞ VAR!"

“Türkiye İstatistik Kurumu ve Malatya Belediyesi’nin rakamları karşılaştırıldığında, Malatya’da 2015’ten bu yana Ağustos ayı için ortalama vefat sayılarının 376 olduğu; ancak bu yıl pandemiyle birlikte bu sayının 500’e çıktığı görülüyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerinde ise 3 ila 30 Ağustos tarihleri arasında Malatya, Elâzığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerinde 23 hastanın korona nedeniyle vefat ettiği açıklandı. Bu yıl sadece Malatya’da vefat sayısında olağandışı bir artış varken, nasıl oluyor da Ağustos ayında tüm bu sekiz ilimizde 23 yurttaşımız vefat etmiş oluyor, anlamak ve açıklamak mümkün değil. Malatya’da doğal ölüm hızı bir anda yüzde 30 artmış olabilir mi? Elbette hayır. Sağlık Bakanlığı açıkladığı verilerle halka alenen yalan söylüyor, yanlış bilgi veriyor ve pandemiyle mücadele sürecini şeffaflıktan uzak tutumuyla baltalıyor."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ecz44 (3 yıl önce)
    Konusmanizda maskeyi dahi bedava dağıtmaya diyen CHP vekili şunu unutmayın Malatya büyükşehir belediyesi Battalgazi belediyesi Yeşilyurt belediyesi siz daha hastalığın h sini ogrenmeden vatandaşına gençlik teşkilat lari aracılığıyla bedava dağıttı bunu ispat daha ederiz yada çıkın sokağa halka sorun hali hazır merkez otobüs durağının ortasında sağlık müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak dağıtılıyor biraz vatandaşın içerisine girip karisirsaniz gerçekleri göreceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan 44 (3 yıl önce)
    Sayin vekil dunyayya hergun 150 yada 200 kisi koronadan oluyor dedigimiz zaman madalya mi verecekler yada para mi verecekler hangi ulke gercek rakami veriyorki hepsi yanlis bilgi veriyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (3 yıl önce)
    Vay he he
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sayin veli agbaba şehit fevzi mahallesine yardim et lutfen evinizden disari cikmayin virüs patlama yapti diyor bizede ev arayin sokak sokak gezin ev bulun evinizi yikacaz diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla