SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Vurmak İstediler!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:43:48
A- A+ PAYLAŞ

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yönelik 1988 yılında ANAP Kongresi'nde Kartal Demirağ tarafından düzenlenen silahlı suikast girişimini araştırmakla görevlendirilen Savcı Uğur Tönük, soruşturmayı bırakması için dönemin MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu'nun aracılarla tehdit ettiğini, kendisine de Malatya'da suikast girişiminde bulunulduğunu ileri sürdü.

Turgut Özal’a yönelik soruşturmada ifadesi alınan Savcı Uğur Tönük, suikast girişimini araştırdığı süreçte, Malatya’da bir dizi inceleme yaptığını belirterek, buradaki incelemeleri sırasında kendisine karşı suikast girişiminde bulunulduğunu öne sürdü.

Battalgazi’de Yol Kenarında Otururken…

Yargıtay Başsavcı yardımcısı iken Kemal Horzum soruşturmasının ardından Turgut Özal suikasti soruşturmasını yürüttüğünü belirten Savcı Uğur Tönük, soruşturmanın Malatya boyutu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Özal suikastıyla ilgili Malatya’da incelemeye gitmiştim. Ben Battalgazi İlçesi’nde yol kenarında otururken bir araç yaklaştı ve içerisinden birkaç el silah sesi geldi. Kendimi yere atıp başka bir araca binmek suretiyle olaydan yara almadan kurtuldum. Olaydan sonra on gün eve gitmedim. Eve gitmediğim için eve gidip ‘Baban kayboldu’ diye kızım Gülsefa’yı alıp götürmüşler. Bu sırada kızım üniversite öğrencisiydi. Kızımı evden alıp götürenlerin resmî şahıslar olduğu kanaatindeyim. Bunun sebebinin de beni arayıp bulmak olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben o dönemde de evde değildim. Ben Malatya’da tahkikata yalnız gittim. Eşim ve çocuklarım evde kalmışlardı. Kaçırma olayı bahsettiğim gibi oldu. Eşim ve çocuklarım evde kalmışlardı”. 

Konuya ilişkin haberin devamını aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

http://haber.gazetevatan.com/isi-karistirma-yoksa/539172/1/arama

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız