SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Yakalandı, Ankara'ya Gönderildi

0
Güncellendi - 2019-11-04 18:09:40
Malatya'da Yakalandı, Ankara'ya Gönderildi
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğü” gerekçesiyle Malatya Cumhuriyet Savcısı iken meslekten ihraç ettiği isimler arasında yer alan ve Malatya'da polis kontrolünde sahte kimlikle yakalanan HSYK’nın eski Genel Sekreteri Muzaffer Bayram, Ankara'ya gönderildi. Bu arada Bayram gibi geçmişte Ankara’da önemli görevlerde bulunan ve Malatya'ya atandıktan sonra FETÖ ile ilişkisi nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan eski savcı Adem Doğru ise halen firarda bulunuyor.

2 ÖNEMLİ ESKİ SAVCI FİRARDAYDI

Alınan bilgilere göre; Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında Malatya Adliyesi’ndeki 28 hakim ve savcı “FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğü” gerekçesiyle meslekten ihraç edilmiş ve haklarında soruşturma başlatılmıştı. Malatya’da toplamda 31 hakim ve savcı hakkında soruşturma yürütülürken, bunlardan eski Cumhuriyet Savcıları olan ve Malatya’daki görevlerinden önce Ankara’da önemli görevlerde bulunan Muzaffer Bayram ve Adem Doğru, adreslerinde bulunmamış ve haklarında yakalama kararı çıkartılmıştı.

ESKİ SAVCI, POLİSE SAHTE KİMLİK GÖSTERDİ

Hakkında yakama kararı bulunan Malatya’daki firari iki eski savcıdan birisi olan Muzaffer Bayram, Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince aranıyordu. Eski savcının gidebileceği ve saklanabileceği Malatya’daki tüm adresler polisin gözetimi altında tutuluyordu. Firari eski savcı Muzaffer Bayram, polisin Yol Arama ve Kontrol Noktası uygulaması esnasında, durdurulan bir araçta kimlik kontrolü yapılırken, incelenen bir kimlik sahte çıktı. Olayı derinleştiren Emniyet ekipleri, sahte kimlik çıkan şahsın Malatya Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken FETÖ kapsamında ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan Muzaffer Bayram olduğunu tespit ederek, firari eski savcıyı gözaltına aldı.

VALİLİK: POLİSİN DİKKATİ SAYESİNDE YAKALANDI

Muzaffer Bayram’ın yakalanmasıyla ilgili olarak Malatya Valiliği Cumartesi gecesi şu yazılı açıklamayı yapmıştı:

“05 Kasım 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen Yol Arama ve Kontrol Noktası uygulamasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Üyesi/Yöneticisi olmak suçundan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Firari olarak aranan eski Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreteri Muzaffer Bayram isimli şahıs Malatya Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizin dikkati sayesinde sahte kimlikle yakalanmıştır.”

HSYK’NIN GENEL SEKRETERİYDİ

Haklarındaki soruşturma nedeniyle firarda iken sahte kimlikle yakalanan Muzaffer Bayram Malatya'daki görevlerine atanmadan önce önemli görevde bulundu. Buna göre; Aralık 2014 kararnamesi ile Malatya Cumhuriyet Savcılığına atanan Muzaffer Bayram, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Genel Sekreteri olarak görev yapıyordu.

HSYK Genel Sekreteri’nin görev alanı şu şekilde belirtiliyor; “Kurulun büro işlemlerini yürütmek; kurulun taraf olduğu adlî ve idarî davalar ile icra takiplerinde avukatlar vasıtasıyla Kurulu temsil etmek, davaları takip etmek, ettirmek, hukukî hizmetleri yürütmek; hâkim ve savcıların sicilleri ile şahsî dosyalarını tutmak; Kurulun arşiv hizmetlerini yürütmek; kanunlarla malî hizmet ve strateji geliştirme birimlerine verilen görevleri yapmak; hâkim ve savcıların izin ve emeklilik işlemlerini yürütmek; Kurul üyeleri ile Kurulda görev yapanların özlük işlemlerini yürütmek; Kurulun görev alanıyla ilgili hususlarda Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sisteminin (UYAP) kullanılmasını sağlamak; Kurul stratejik plânına, performans ölçütlerine ve hizmet kalite standartlarına uygun bir çalışma ortamı oluşturmak; Genel Sekreterliğin verimli, uyumlu ve düzenli bir şekilde çalışmasını sağlamak ile görevlidir. “

ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Bu arada, eski firari savcı Muzaffer Bayram’ın Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sahte kimlikle yakalanmasının ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülmekte olan soruşturma nedeniyle Ankara’ya gönderildiği öğrenildi. FETÖ şüphelisi Muzaffer Bayram’ın HSYK görevi esnasında FETÖ’ nün adli kurumlardaki yapılanması ile ilgili olarak sorgulanacağı öğrenildi.

HALEN ESKİ BİR SAVCI FİRARDA

Sahte kimlikle yakalanan Muzaffer Bayram gibi Malatya’da görev yaparken meslekten ihraç edilen eski savcı Adem Doğru ise halen firarda bulunuyor. Bayram gibi Malatya Adliyesi’ne Aralık 2014 kararnamesi ile gönderilen Adem Doğru, Malatya’daki görevinden önce Ankara’da Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- ER TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız