SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Yapılana Karşıyız"

A- A+ PAYLAŞ

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, terör, füze kalkanı ve Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi konularında değerlendirmelerde bulundu. 
 

Basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Arif Yıldız, "Son günlerde Türkiye'de yapılan terörist saldırılardan dolayı Siirt-Pervari'de 6 şehit, Batman'da 2 sivil, Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu'nda 1 şehit ve Diyarbakır'da 2 polis memuru şehit olmuştur. MHP'nin seçimden önce ve seçimden sonra belirttiği üzere terörle mücadele yapılması gerekir. Terörle mücadele yapılmazsa, işte sonuç bu şekildedir. Artık milletimizin dayanacak sabrı kalmamıştır. Dolayısıyla hükümetin MHP'nin önerilerine uyup, Türkiye'yi bu darboğazdan kurtarması gerekir. Kara harekatından çok geç kalınmıştır. Çünkü, kara harekatı yapmak için 'biz kara harekatı yapacağız' şeklinde söylemlerle uzun süre beklenilmiş ve teröristlerin önlem alması, tabiri caiz ise sağlanmıştır. Dolayısıyla artık terörle mücadele yapılması zamanı gelmiştir. Milletimizin sabrı tükenmiştir" dedi. 
 
"Vatanımızın ve milletimizin evlatları artık şehit vermek istememiştir. MHP ve diğer siyasi partilerin, hükümete bu kadar destek olduğu ve terörü bitirme azminde olduğu bir dönemde, bunun değerlendirilmemesi artık tarafımızca art niyetli olarak görülmektedir. MHP olarak artık hükümetten elinden geleni yapmasını ve devletin devlet olduğunun gösterilmesi talebinde bulunuyoruz" diyen Yıldız, "Acil olarak terör konusun da tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Aksi halde Türkiye'nin gidişatı çok vahim ciddi noktalara doğru gitmektedir. Allah korsunu, Türkiye bir iç çatışma noktasına doğru götürülmektedir. Sayın başbakanının başka devletlerin başkanlarına söylediklerini düşününce, Türkiye'de sanki güllük gülistanlık varmış gibi düşünülmektedir. Oysa Türkiye'deki sıkıntılar almış başını gidiyor. Terörde gelinen nokta gözler önündedir. MHP olarak hükümetin azimli davranması halinde her türlü desteği vereceğimizi beyan ediyoruz. Hükümetten kara harekatı ve diğer tedbirlerin uygulanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
"FÜZE KALKANININ MALATYA'YA BİR FAYDASI YOKTUR" 
Malatya'nın Akçadağ ilçesi Kürecik mevkiine füze kalkanı sisteminin kurulması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yıldız şunları söyledi: 
 
"Malatya'ya kurulacak olan radar sistemi, sadece bu radar sistemi talebinde bulunan devletlere yarayacaktır. Türkiye'ye ve Malatya'ya hiç bir faydası bulunmamaktadır. Radar sistemini kullanacak olan devletler açık bir şekilde bellidir. Füze kalkanı ve radar sistemi İran'a karşı yapılmaktadır. İran'a karşı yapılan bir sistemin Türkiye'yi hiç bir faydası yoktur. Türkiye'nin komşuları ile iyi geçinmesi gerekiyor. İsrail'in korunması için bu sistem kurulmak istenmektedir. Malatya'ya kurulmak istenen radar istemi hem Türkiye'yi ve Malatya'yı riske etmektedir. İran'ın kendisini korumak için bir hak ortaya çıkmıştır. İran ve Rusya'dan gönderilecek füzelerin Malatya'ya düşmesini NATO'nun mevcut durumu engelleyememektedir. Gelişmeler Türkiye'nin aleyhine devam etmektedir." 
 
"MALATYA'DA ÖZELLEŞTİRMENİN KÖTÜ ÖRNEKLERİ VAR" 
Yıldız, Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı olduklarını ifade ederek, "Biz MHP olarak özelleştirmeye karşı değiliz. Biz özelleştirmenin Malatya'da yapıldığı şekline karşıyız. Çünkü, daha önceden Sümerbank Fabrikası ve Tekel Sigara Fabrikası özelleştirildiğinde Malatya'daki istihdamdan olduk. Oralar özelleştirildiğinde hemen yıkıldı, birinin yerine AVM yapıldı, diğerinin yerinede iş merkezi yapılıyor. Cumhuriyetin iki önemli kazanımı olan 2 önemli fabrikamız, özelleştirme ile ortadan kaldırıldı. Bizim, kaygımız ve endişemiz, özelleştirmenin bu acı tarafının yeniden yaşanacağı şeklindedir. Bizim düşüncemiz Malatya Şeker Fabrikası'nın arazi rantı için özelleştirildiği yönündedir. Dolayısıyla burada istihdam ve üretim sağlayan bir fabrika da ortadan kaldırılacaktır" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız