SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Yaralanmış

A- A+ PAYLAŞ
Hürriyet Muhabiri Ali Dağlar'ın yazdığı kitapta, Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan'ın 1978'de belediye başkanı Hamit Fendoğlu ve yakınlarının katledilmesinden sonra Malatya'da meydana gelen olaylarda yaralandığı öne sürüldü.
 
Hürriyet Gazetesi'nde Arif Doğan'ın fotoğrafıyla ve "Malatya Olaylarında Yaralanmış" başlığıyla yayınlanan haber şöyle:
 
"“JİTEM’i ben kurdum” diyen ve aynı adla bir de kitap yazan Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan’ın 33 yıl önce yüzbaşıyken, faili meçhul kalan provokatif hareketlerin en büyüklerinden Malatya olayları sırasında bıçakla yaralandığı ortaya çıktı.
 
Malatya Zirve katliamı, Rahip Santoro ve Piskopos Padovese cinayetlerinin 200 yıllık misyonerlik faaliyetleriyle beraber incelendiği, Hürriyet muhabiri Ali Dağlar’ın 3’üncü kitabı “Rahip Cinayetleri- 200 Yıllık Sıcak Takip ve Zirve’de Kanlı Final” piyasaya çıktı. Kitapta Doğan’ın Alevilere yönelik katliam girişimi sırasında aşırı dinci ve aşırı sağcı saldırganları yatıştırmaya çalışırken yaralanmasıyla birlikte pek çok belge ve bilgiye yer veriliyor. 17 Nisan 1978’de Hamido lakaplı Malatya Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu’nun bombalı paketle öldürülmesinin ateşlediği olaylar 3 gün sürdü. 20 bin kişi şehirdeki Alevilere saldırdı, onlara ait ve işyerlerini tahrip etti. 3 günlük bilanço 8 ölü, 20’si ağır, en az 100 yaralıydı. Bu olay, sonraki yıllarda gerçekleşen faili meçhul toplu katliamları tetikledi. Arif Doğan, o günlerde Adıyaman’da jandarma bölük komutanı bir yüzbaşıydı." 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız