SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Yasaklanması Yüz Kızartıcı"

0
Güncellendi - 2019-12-14 04:44:58
A- A+ PAYLAŞ

'AMAN REİS DUYMASIN' İSE MALATYA'DA GÖSTERİMDE!. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Birlik Tiyatrosu’nun ‘Aman Başkan Duymasın’ oyununun Malatya’da sahnelenecek sahne bulamamasını sert sözlerle eleştirdi. Ağbaba, ‘bir tiyatro oyunundan bile korkar hale gelmişler. ‘Başkan duyar’ diye salon vermiyorlar. Arguvan, Arapgir veya Hekimhan’daki salonlarımızda oyunu oynatabiliriz” dedi.

KOMİSYON UYGUN BULMAMIŞ

Ankara Birlik Tiyatrosu’nun ‘Aman Başkan Duymasın’oyununa Malatya’da izin verilmedi. Muzeffer İzgü’nün ünlü eseri Aman Başkan Duymasın Malatya’da oynayacak sahne bulamıyor. Kongre Kültür Merkezi tarafından oyunun sahneleneceği tarihte ‘tadilat’ yapılacağı gerekçesiyle ret alan ABT, Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi’ne başvuru yaptı.Başvuruyu değerlendiren Battalgazi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olumsuz yanıt verildi.Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından HEM müdürlüğüne yazılan yazıda, ”Tiyatro senaryosu müdürlüğümüz bünyesinde kurulan eser inceleme komisyonu tarafından incelenmiş olup, söz konusu tiyatronun belirtilen salonda oynanması uygun görülmemiştir” denildi.

Yasaklama kararını sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bugüne kadar Türkiye’nin değişik şehirlerinde  defalarca oynanan Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı, Ankara Birlik Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Aman Başkan Duymasın’ oyununun Malatya’da yasaklanması Malatya  için yüz kızartıcı bir durumdur.  Türkiye’nin en ünlü yazarlarından Muzaffer İzgü’nün eserini kurdukları komisyon eliyle inceleyip , eserin oynanmasına izin vermeyenler, kraldan çok kralcı olup, ‘başkan duyar’ diye korkularını açığa çıkarmıştır.Korku imparatorluğunun son örneği Malatya’da karşımıza çıkmıştır” dedi.

"HANİ SANAT DOSTUYDUNUZ?"

Geçmiş dönemde de  ‘her şey çok güzel olacak’ dediği için bazı sanatçıların Kayısı Festivali konserlerinin iptal edildiğini hatırlatan Ağbaba, Malatya’yı hızla ve sistemli bir şekilde çoraklaştırmak isteyenlere izin vermeyeceğiz.Bir taraftan kentte sinema festivalleri düzenlenip ‘sanat dostuyuz’ diyenler, diğer tarafta bir tiyatro eserine sahne bulamayarak gerçek niyetlerini ortaya koymaktadır. Bir taraftan Atatürk’e küfür eden tarihçi olduğu İddia edilen kişileri baş taç edenler, kitap fuarına davet edenler, konferanslar verdirenler,Muzaffer İzgü’ye izin vermiyorlar. Malatya isminin bu şekilde yaygın basında anılıyor olması en başta Malatyalılar için hakarettir.Ankara Birlik Tiyatrosu’na tüm Malatyalılar adına çağrı yapıyorum; oyununuzu Arguvan, Arapgir veya Hekimhan’da bulunan salonlarda rahatlıkla sahneleyebilirsiniz.”ifadelerini kullandı.

İLGİNÇ TESADÜF.. 'AMAN REİS DUYMASIN' MALATYA'DA VİZYONDA..

Bu arada, Ankara Birlik Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu, Muzaffer İzgü'nün 'Aman Başkan Duymasın' adlı oyununun Malatya'da oynanmasına izin verilmemesinin gündeme geldiği dönemde, senaryosunu Bahadır Özdener'in yazdığı 'Aman Reis Duymasın' sinema filminin tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da vizyona girmesi ilginç bir rastlantı oluşturdu.

Başrollerini Ozan Akbaba ve Mustafa Üstündağ'ın paylaştığı, 13 Aralık'ta vizyona giren 'Aman Reis Duymasın' filmi, bir komik bir mafya öyküsünü beyaz perdeye taşıyor.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Emine (4 yıl önce)
    Tiyatro sanat ise sanatın siyaset ile ne işi olur.tiyatro halkın maneviyatına dil uzatacaksa sanatın ne ehemmiyeti kalır.Eline sağlık malatya.çok doğru bir karar
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (4 yıl önce)
    sanat diye diye ülkenin ahlakını örfüyle oynadılar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet aydin (4 yıl önce)
    Editör benim yazdığım yorumu neden yayınlamiyorsinuz sizin kimden korkuyorsunuz kimden cekiniyosunuz bu mu şeffaf habercilik kime hizmet ettiğiniz belli oluyor ben İst yaşayan bir Malatyalı olarak kesinlikle Malatya haber hakkında hiç iyi konuşmayacağım hatta tekken verenlere dahi müdahil olacağım anlasildiki sizden durum da vazife çıkarıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Metinulubaba (4 yıl önce)Mehmet aydin isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen kardeş. Belli ücretli yayın organı olmuş malatyahaber
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yördem (4 yıl önce)
    Korkunun ecele faydası olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    Korkmayın,tiyatrocu oyununu oynasın,gazeteci yazısını yazsın,isteyen yürüsün,korkmayın YÜRÜMEYLE YOLLAR AŞINMAZ,kanunsuz bir şey olursa kanun cezasını verir.........................................
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Bu tiyatro ve sinema değil mi yıllarca Müslümanlar için kutsal olan isimlerle dalga geçmek. Şimdi buradan herkese soruyorum yakın çevre, arkadaş, komşu ve akrabalarınıza şöyle bir bakın hangisinin ismi: ŞABAN, RAMAZAN, MAHMUT, REMZİYE, ŞAZİYE, KADİR, GAFUR, RECEP... Neden kimse çocuklarına bu ismi koymuyor?VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin çocuklarin olunca sen koy o saydigin isimleri yada yigenlerin kuzenlerin koysun vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Çünkü kulağa hoş gelmiyor cirkin demode ve birçoğu Arap ismi bahsettigin ve kastettigin.lafa geldimi milliyetçiliği Türklüğü kimseye birakmazsiniz.!!!tutarsızlık diz boyu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efe (4 yıl önce)
    Mert ersin çağam hadi orta çağa!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdeniz (4 yıl önce)Efe isimli kullanıcı yorumuna
    Sanattan bile korkmak bu olsa gerek ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (4 yıl önce)
    Sanatı ve sporu takip eden ettiren değerli yerel şahıslar neden ulaşım konusunda sesleri çıkmıyor 1 saatte evimize gidiyoruz malatyada
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Sanattan korkmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mertersin (4 yıl önce)
    çok mu lazım ki tiyatronuz batsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen çarmuzuda teştde yikanmaya devam et ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakup (4 yıl önce)
    İnsanı,insanca,insanla anlatan en lazım sanat dalı tiaytro korkmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali rıza (4 yıl önce)
    Utanç verici
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Ortaçağ zihniyeti hortladı. Birileri kraldan çok kralcı. Yazık Malatya'yı ne hale getirdiler. Bu kent bu zihniyetleri haketmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nadir aslan (4 yıl önce)
    Yıllar önce yazılmış bir oyunun isminde "başkan" var diye korkmak trajikomik bir durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (4 yıl önce)
    Çok komik ya sadece tiyatro oyunu bu kadar korkmayın☺
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Oyunda devlet büyüklerine küfürler ediliyor adı sanat oluyor tamamen siyasi Ağbaba sow yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Tiyatroya gitmedigin belli...
    0
    0
    Yanıtla
  • Oyunda devlet büyüklerine tek hakaret yok tek küfür yok yalancı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Tiyatroya gitmesine gerek yok. Bu yönetnemen ve yazarın mahkemelik olmuş bir önceki oyun mahkeme kayıtlarına bakabilirsiniz sanatseverler. Germeyin ülkeyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (4 yıl önce)
    Sizin derdiniz sanat değil insanları aşağılamak çok iyi olmuş tiyatronuz sizin olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakyemez (4 yıl önce)
    Aman ha başkan duymasın! Şııııııışşşş
    0
    0
    Yanıtla