SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da Yaşananlara Kayıtsızsınız!..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, doğalgaz şebeke döşeme ve abone çalışmaları ile ilgili Malatya'da yaşanan sıkıntıları, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay'a bir yazıyla iletti.

Aslanoğlu'nun, EPDK Başkanına gönderdiği yazı şöyle:

"Sayın Yusuf GÜNAY
EPDK Başkanı

Sayın Başkanım,
Malatya'da ki doğalgaz dağıtımı ile ilgili alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Ancak Malatya'nın her tarafı kazılmış ve vatandaşların alternatif kullanım sahaları yok edilmiştir. Malatya Trafiği kilitlenmiş, sokak aralarına girilemez hale gelinmiş ve kazılan yerlerdeki tadîlat işlemleri uzun süreden beri yapılmadığından şehir harabe bir görünüm arz etmektedir.

Şehirde yaşayan vatandaşlarımızın günlük yaşamları dikkate alınmadan plansız ve programsız bir çalışma yapılmaktadır. Vatandaşın ihtiyaçları dikkate alınmadan ‘ben böyle yaparım' zihniyeti İle çalışmalar sürdürülmektedir. Hiçbir İkaz ve uyarı dikkate alınmamaktadır. Malatya halkı mutsuz ve isyan eder hale gelmiştir.

Doğalgaz çalışmalarında dağıtım şirketi ve belediye işbirliği göremiyoruz.

Sayın Başkanım,
Bir hizmetin ulaşmasında öncelikle yöre ihtiyacı ve koşulları dikkate alınarak, en rantabl bir şekilde o yörede yaşayan vatandaşların yaşam koşulları dikkate alınarak çalışmaların planlı ve programlı yapılması temel esas olmalıdır. Ancak Malatya'da kî çalışmalarda vatandaş yok sayılmaktadır.

Diğer taraftan, Malatya'daki dağıtım şirketi île kurumunuzun yaptığı sözleşmeyi Malatya halkı bilmek istemektedir. Dağıtım şirketi tarafından 200 m2 hk brüt alan üzerinden 180 $+KDV alınmaktadır, ilave her" 100 m2 lik fazla için 150 $+KDV ilave olarak istenmektedir.

Örnek olarak;401 m2 lik bir konut için 180 $ + 150 $ +150 $ + 150 $ =743$+KDV ile 162 YTL güvence bedeli İle birlikte 1300 YTL ücret talep edilmektedir.

Merdiven boşluğu, teras ve balkon gibi ısıtılmayan alanlar brüt hesaplanmasında dikkate alınarak bu alanlar içinde ücret alınması doğru mudur?

Ayrıca, Malatya halkı tarafından sorulan sorulara kurumunuz tarafından tüm çalışmaların denetlendiği ifade edilmektedir. Ancak, kurumunuzun Malatya'da yaşanan hu çalışmalara kamu otoritesi olarak kayıtsız kaldığı herkes tarafından bilinmektedir.

Ayrıca, kaynak çalışmaları sırasında, radyasyonlu malzeme kullanıldığı için vatandaş sağlığı dikkate alınmamakladır. Gündüz vatandaşın yoğun olduğu alanlarda yapılan çalışmalarda halk sağlığı yok sayılmaktadır.

Sayın Başkanım,
Malatya halkı belirsizlikler nedeniyle son derece rahatsızdır. Kamu adına görev yapmaya çalışan dağıtım şirketi net ve açık bir şekilde halka hesap vermiyor ve ben böyle uygularım mantığı ile halkı bilgilendirme görevini yapmamaktadır.

Ayrıca, bina iç tesisatı için doğalgaz malzeme ve işçiliği yapan kuruluşlar arasında dağıtım şirketi tarafından ayrıcalık yapıldığı, dağıtım şirketi tarafından bazı kuruluşlara yönlendirme yapıldığı Malatya'da konuşulmaktadır. Dağıtım şirketinin gaz dağıtımının dışındaki bazı firmalara öncelik tanıması gibi bir görevi olmamalıdır.

Sayın Başkanım,
Malatya'daki bu işlemler ile ilgili daha öncede tarafınıza, bilgi sunmama rağmen, bu konuda kamu otoritesi olarak Malatya halkı adına hiçbir açıklamanız olmadı. En azından bilgi edinme yasası uyarınca Malatya halkının bu bilgilere ulaşması ve bilmesi yasal bir hakkıdır.

Bilgi ve değerlendirmenize arz ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız