SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Yerel Medya Şurası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yerel medya şurası düzenlenerek, medyanın sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi.

Radyocular Derneği'nin (RADER) Reyyan Düğün Salonu'nda organize ettiği yerel medya şurasına, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP İl Başkanı İhsan Koca, CHP İl Başkanı Niyazi Ergün Gökçe, AKP MKYK üyesi Öznur Çalık, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, bazı belediye, oda, sendika, sivil toplum kuruluşu başkanları ile medya çalışanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, yerel medya denince bulunduğu şehrin sorunlarını gündeme getiren kuruluşların akla geldiğini, ancak onların da sorunlarının olacağının düşünülmediğini belirtti.

Vali Daşöz, "Her zaman yöremizin sorunlarını dile getiren yerel medyanın kendi sorunlarının olacağının göz ardı edildiğini düşünüyorum. Medya olmasaydı hiç kimse Malatya'yı bu kadar iyi tanıtamazdı. Bu nedenle medyanın büyük bir fonksiyonu olduğunu düşünüyorum. Hızır gibi sizin en yakın arkadaşınız, iletişim yolunuz olabiliyorlar. Yönetimi de çok kolaylaştırdığını düşünüyorum. Medyanın faaliyetlerini en iyi bir şekilde yapabilmesi için sıkıntılarının azaltılması gerekmektedir. Medyanın sorunları göz ardı edilemez" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Ben inanıyorum ki, aranızda tespit ettiğiniz sorunların giderilmesi, çalışanların ve medya kuruluşlarının belirli bir gelir seviyesine kavuşması halinde, medyamız daha başarılı olacaktır. Tabii yerel medyanın da kendi kendisini gözden geçirmesi lazım. Bu konuda gerçekçi olmak lazım. Bir yerel medya organı, bir gazete, bir televizyon, bir radyo, bir dergi, bir internet gazetesi, bölgesi için bir değerdir ve insanların çevresiyle daha iyi iletişim kurmasında önemli bir araçtır. Yerel medyanın kendi yöresi için, kendi kenti için önemini kabul etmekle birlikte, yerel medya acaba, o konuda gerçekten sorumluluklarını yerine getiriyor mu? Hem basın meslek ilkeleri açısından, hem yörenin bütün sorunlarına bakış açısından gerekli titizliği gösteriyor mu? Bu konuda da kendimizi irdelemek durumundayız. İnsanlar ulusal gazeteden önce, kendi yöresinin gazetesini alma ihtiyacını duymalı." diye konuştu.

Radyocular Derneği Başkanı Umut Bozkurtoğlu da, medyanın güçlü olması için ekonomik sıkıntılarının olmaması gerektiğini belirtip, medya organları olarak bilinen radyo, televizyon, gazete ve internet sitelerinin hepsinin amacının hizmet olduğunu vurguladı.

Daha sonra, Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Derneği, Anadolu Basın Birliği Derneği yetkilileri medya çalışanları sorunları ve önerilerini dile getirdi.

Toplantıda, İnönü Üniversitesi bünyesinde iletişimle ilgili meslek yüksek okulunda bölüm açılması de istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız