SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Yeşil Dokuyu Artırıyoruz"

0
Güncellendi - 2018-01-18 01:50:00
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır fidanlıkta incelemelerde bulunarak, yeni dikilecek fidanlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Yaptığı incelemeler sonrasında bir konuşma yapan Başkan Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak yeşile ve çevreye son derece önem verdiklerini belirtti. Başkan Çakır, “Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımız tarafından yapılan çalışmalar örnek gösterilebilecek kadar güzel çalışmalar. Amacımız, yaptığımız bu çalışmalarla Malatya’yı daha yeşil bir dokuya kavuşturmak ve yaşanabilir bir şehir oluşturmaktır.  Günlük yaşamda şehrin insanlar üzerinde yaratmış oluğu stres ve yoğunluğu azaltmak için cadde ve sokaklarımızdaki yeşillendirme çalışmalarına özel önem veriyoruz.

Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız ağaçlandırma, çiçeklendirme ve çimlendirme çalışmaları ile Malatya’yı park içerisine kurulmuş bir şehre dönüştürmektir. Bu amaçla göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ağaçlandırmaya büyük önem verdik. Malatya genelinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarında Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımız önemli bir görev üstlenmektedir.  Doğu ve Batı girişinden Malatya sınırlarına girildiği zaman şehrin yeşil dokusu hemen göze geliyor.  Malatya yeşili ile öne çıkan bir şehir.  Malatya kurak bir iklime sahip olmasına rağmen yapılan yeşillendirme ve fidan dikim çalışmalarıyla yeşil bir kimliğe sahip.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl içerisinde Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından 150 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu sene de normal fidan dikim çalışmalarının yanında 10-15 yaş aralığında 30 bin dolayında büyük fidanlar dikeceğiz.

Fidan dikim çalışmalarının yanında ilkbahar, yaz ve sonbahar çiçeklendirme çalışmalarımız da büyük bir hızla devam etmektedir. Park, kavşak ve orta refüjlerde yıllık ortalama 2 milyon çiçeği dönüşümlü olarak şehirle buluşturuyoruz. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı kendi içerisinde her zaman kendini geliştiren ve yenileyen bir konuma geldi. TİGEM’de oluşturulan 200 dönümlük alan içerisinde de Daire Başkanlığımız tarafından üretimler gerçekleştirilmektedir. Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan prestij caddelerinde alımı gerçekleştirilen fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Bu çalışmalarla cadde ve sokaklarımızı daha yeşil bir dokuya kavuşturuyoruz. Çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • İSMET (6 yıl önce)
    Gerçekten asırlık ağaçları yok ederek Malatya'da yeşil dokuyu arttırıyorsunuz(!)Tebrikler(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (6 yıl önce)
    Sayın baskan nereye dikeceksiniz o fidanları. Rahatlamak isteyen vatandas fidanlığa mı gitsin? Genelde ana yollarda orta refüjlere ağaç dikiliyor. Orta refüje mi gidip dinlesinsin vatandaş? Neden şehrin bütün bölgelerine büyük şehir parkları yapılmıyor?
    0
    0
    Yanıtla