SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da Yetiştim''

A- A+ PAYLAŞ

Basın İlan Kurumu’nun, Anadolu basınına yönelik “1. Tecrübe Paylaşım Semineri’ Kocaeli Darıca’da, kuruma ait Bayramoğlu Tatil Köyü’nde gerçekleştiriliyor.

30 Mayıs günü başlayan ve 4 Haziran’da sona erecek olan seminere, Görüş Gazetesi mensuplarından Levent Barış da katılıyor.

Seminerde; Kentucky Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden Terry Anderson, Kanal 24 TV Moderatörü Fuat Kozluklu, Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı Altan Tanrıkulu, Zuma Pres New York Muhabiri Mehmet Demirci, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim görevlisi Dr. Ayten Görgün, Newsweek Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Taraf Gazetesi Yazarı Neşe Düzel, Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, Anadolu Ajansı Fotoğraflı Haberler Müdürü Abdurrahman Antakyalı, Habertürk Gazetesi Yazarı Nihal Bengisu Karaca, Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çınar Oskay, Sabah Gazetesi Spor Yazarı Fatih Doğan ile Zaman Gazetesi Brüksel temsilcisi Selçuk Gültaşlı’nın konuşmacı oldukları bildirildi.

Kendisi de Malatya Görüş Gazetesi’nde yetişen gazetecilerden olan Kanal 24 TV Moderatörü Fuat Kozluklu, seminerde yerel, ulusal ve uluslar arası boyutlarda yaptığı gazetecilik mesleği ile ilgili konuştu. Yerel basının önemine değinen Kozluklu, mesleki alt yapısını Görüş Gazetesi’nde aldığını, gazetenin yetişen birçok ismin daha sonra yaygın basında görev almaları nedeniyle gazeteci okulu olarak da değerlendirildiğini anlattıktan sonra, olaylara gazeteci yaklaşımı ve duyarlılığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda malatyahaber.com'un kurucu ve editörlerinden olan Fuat Kozluklu, yerel gazeteciliğin çok daha zor koşullarda yapılabildiğini, bunu tecrübelerine dayanarak söylediğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız