SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki AÖL'nin Durumu Perişan!..

A- A+ PAYLAŞ

Meslek eğitimi veren Öğretmen Liseleri'nin 2006 ÖSS başarı oranları açıklandı. Malatya Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi (AÖL), 103 okul arasında 99.sırada yer aldı.

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ DEĞERLENDİRMESİ
Türkiye genelinde bulunan toplam 103 Öğretmen Lisesi, 2006 ÖSS'de yüzde 70.9'luk başarı sağladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü'nce "2006 ÖSYS Sonuçlarına Göre Anadolu Öğretmen Liselerinin Başarı Ortalaması" sonuçları açıklandı. Çalışmada 81 ilde bulunan 103 Öğretmen Lisesi ele alındı. Her Öğretmen Lisesi okul bazında 'ÖSS'ye giren öğrenci sayısı, üniversiteye yerleştirilen aday sayısı ve yüzdelik başarı oranları' çıkartıldı.

ÖSS'de elde ettiği başarıyla dikkatleri üzerine çeken bu okulların, Fen Lisesi, Anadolu Liseleri ve özel okullardan sonra gözde okullar arasına girerek, yeni eğitim öğretim yılında öğrenci kayıtlarında patlama yaşanması bekleniyor.

BİRİNCİ BURSA ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
Bursa Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 2006 ÖSS'ye toplam 69 öğrenci girerken, bu öğrencilerden 64'ü kazanarak yüzde 92.8'lik başarı sağlayıp, okul Öğretmen Liseleri arasında Türkiye birincisi oldu. Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi yüzde 92.7 ile ikinci olurken, Karabük Anadolu Öğretmen Lisesi de yüzde 91.1 başarı oranıyla 56 öğrencisinden 51'ni üniversiteye göndermeyi başardı.

Ağırlıklı olarak meslek eğitimi veren öğretmen liseleriyle ilgili ÖSS sonuçları çalışması, bir mağduriyeti tekrar gündeme taşıdı ve meslek liselilerine uygulanan katsayı mağduriyetini gözler önüne serdi. Öğretmen Liseleri, YÖK'ün katsayı farkı uygulayıp mağduriyet yaşayan meslek liseleri statüsünün dışında tutuluyor. Yani ağırlıklı meslek eğitimi almalarına rağmen bu okul mezunları, meslek lisesi öğrencilerinin ÖSS'de karışlaştıkları 'katsayı farkı' uygulaması dışında tutuluyor ve öğretmen olmaya teşvik amacıyla öğrencilere, "öğretmenlikle ilgili fakülteleri" tercih etmeleri halinde ek puan veriliyor.

AKÇADAĞ AÖL 99.SIRADA
Bu arada, yapılan değerlendirme Malatya Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi, 2006 ÖSS başarısında 103 okul arasında 99.sırada yer aldı. Akçadağ Öğretmen Lisesi’nde 78 öğrencinin sınava girdiği, yüzde 50 başarnı ile bunlardan 39’unun yerleştirmeleri yapıldığı bildirildi.
Akçadağ AÖL’nin altında bulunan okullar ise 100.sırada Trabzon Araklı AÖL,101’nci sırada Bingöl AÖL,102’nci sırada Adıyaman AÖL, 103’ncü sırada ise Hakkari AÖL bulunuyor.
Diğer yandan ilk 3 il dışında Muğla AÖL 4.cü,Isparta Yalvaç Şehit Latif Keçeci AÖL 5’inci., Konya Beyşehir AÖL 6’ncı, Sinop AÖL 7’nci, Ayfonkarahisar AÖL 8’inci, Hatay Nihal Turgut Anlar AÖL 9’uncu ve Tekirdağ AÖL ise 10.sırada bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız