SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Doktorlar da Eylemde!..

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Göksel Kalaycı’nın öldürülmesi olayını protesto amacıyla Malatya’daki hekimler bir eylem yaptı.

Malatya Tabip Odası tarafından organize edilen hekimlerin eylemi Devlet Hastahanesi girişinde gerçekleştirildi.

Eylem sırasında basın açıklaması yapan Malatya Tabip Odası Başkanı Op.Dr. Mehmet Şehitoğlu, “ İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Göksel Kalaycı, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu hunharca saldırının nedeni henüz kesim olarak bilinmiyor. Şu ana kadar bildiğimiz bir hekim hasta ilişkisi sonucu olduğu yönündedir. Son 4 ay içinde ilimizde de 4 hekim arkadaşımızla birlikte sayısını tam olarak tespit edemediğimiz diğer yardımcı sağlık personeline fiili saldırılarına uğramışladır. “ dedi.

Şehitoğlu, “ Şiddetin insanlık alemi için en büyük tehdit olduğu bir dönem yaşıyoruz” diyerek basın açıklamasında daha sonra şunları belirtti:

“Meslek faaliyet alanımız, şiddetten mutlak arındırılmış bir alandır. Bu yüzdendir ki, sağlık çalışanları her türlü şiddet ortamında dahi dokunulmazdırlar. Çünkü şiddete uğrayanın hiçbir özelliği, dini, dili, örf adet ve siyasi görüşü bizleri mesleğimizi ifa etmekten alıkoyamaz Eğer şiddet bu dokunulmaz alana da sirayet etmişse toplum olmanın, birlikte yaşamının en temel değerleri büyük bir tehlike altındadır. Sadece bu günümüz değil, geleceğimizin de temel dayanakları yok olmaktadır. Hiç bir gerekçe şiddeti, hele hele sağlık ortamındaki şiddeti haklı kılamaz”

Şehitoğlu, sağlıktaki sorunların sorumluların siyasi iktidarlar olduğunu da belirterek şunları belirtti:

“ Sağlık hizmetlerinin sunumunda karşılaşılan sorunlar, hastaların sağlık hizmetlerine ulaşımında karşılaştıkları sorunların, sorumlusu sadece biz hekimler olamayız. Sorunları çözme becerisi gösteremeyen siyasi iktidarlardır. Yöneticiler sağlık çalışanlarını sürekli suçlamış ve hedef haline getirmiştir. Bu tür olaylar neticesinde hekimler çeşitli fiili ve sözel saldırılara uğramışlardır ve uğramaya devam ediyorlardır. Şu anda hekimlerin ve sağlık çalışanlarının düştüğü,düşürüldüğü vahim duruma tarih boyunca şahit olunmamıştır. Bu saldırıların son kurbanı değerli meslektaşımız Prof. Dr. Göksel Kalaycı olmuştur. Hocamıza uzanan eller, tüm insanlığa, demokrasiye, hukuka ve tüm sağlık camiasına uzanmıştır. Derin acımızı başta ailesi ve yakın arkadaşları olmak üzere tüm sağlık camiasıyla paylaşıyor, ailesine başsağlığı diliyoruz.

İktidarlar tarafından hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik sevgisiz, emeğe saygısız, tutumların arttığı böyle ortamlarda, biz hekimlerin can güvenliğinin ortadan kaldırılmasından öte; 70 milyonun sağlık hakkına zarar verilmekte; toplumun çözülüşünü hızlandırmaktadır. Bütün yaşamım hastaların sağlığına adamış; örnek bir bilim adamının katillerinin bir an önce yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını talep ediyor, Sağlık Bakanı'nı da hekimlere sahip çıkmasını bekliyoruz. Dahası, meslek ortamımızı da içine alan bu şiddet girdabına karşı insani değerlerimizi yitirmeyeceğimizi ve bütün meslektaşlarımızla, bütün toplumla paylaşmak istiyoruz.”

Eyleme; Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Topaloğlu, Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nail Derelioğlu ile Malatya ve Beydağı Devlet Hastaneleri ve sağlık ocaklarında görevli hekimler katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız