SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Duruşmaları Bugün

0
Güncellendi - 2017-04-21 15:51:46
Malatya'daki Duruşmaları Bugün
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel bugün Malatya'da yargılanacaklar.

Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel hakkında yapılacak yargılamanın güvenlik gerekçesi ile Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesinin ardından ilk duruşma Cuma günü (bugün) yapılacak. Güvenlik gerekçesi ile Malatya’ya alınan dava  FETÖ/PDY davası için dizayn edilen Yakınca Spor Salonunda görülecek.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kışanak ve Tuncel'in, bugünkü duruşmaya getirilmeyecekleri, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla davanın görüleceği öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gülten Kışanak için ‘Silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak’ suçlarından 230 yıla kadar ceza isteniyor. Sebahat Tuncel hakkında ise ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından 135 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız