SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Eski Eser Restorasyonları

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt'un Malatya'daki tarihi eserlerin korunması ve restorasyonu konusunda Vakıflardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt ile görüştüğü bildirildi.

Başkurt; Şahin ve Beyazıt ile yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini, olanaklar dahilinde Malatya'daki tarihi eserlerin korunması ve restorasyonu ile ilgili işlemler konusunda destek sözü aldığını söyledi.

Başkurt, "Yazıhan-Fethiye Uzun Hasan Camii ve Arapgir Gümrükçü Osman Paşa Camii restorasyon işleri devam etmekte olup, 2006'da eski ihtişamı ile halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Arapgir Cafer Paşa Camii, Battalgazi Ulu Camii, Battalgazi Kanlı Kümbet'in projeleri hazırlanmış ve ihaleleri verilmiştir.

Battalgazi Sütlü Camii'nin proje ihalesi 22 Haziran'da, Hekimhan Taşhan ve Köprülü Mehmet Paşa Hamamı'nın proje ihalesi ise 14 Haziran'da yapılmıştır.

Merkez Yeni Camii, Battalgazi Emir Ömer Mescidi, Darende Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesi, Sadrazam Mehmet Paşa Camii Minaresi, Hacı Müsrif Camii Minaresi, Hüseyin Paşa Camii Minaresi ve Hasan Rıza Paşa Türbesi'nin projeleri koruma kurulundan onaylanmış ve yaklaşık maliyetlerinin hesabı aşamasındadır. En kısa zamanda ihalesi yapılıp işe başlanacaktır.

Battalgazi Üçkardeşler (Halfetih Minaresi), Battalgazi Beş Kardeşler (Şahabiye-i Kübra Medresesi), Battalgazi Ahmet Duran Mescidi ve Battalgazi Melik Sunullah Camii (Vaiz Ocağı) projeleri de ihale aşamasındadır."dedi.

FOTOĞRAF: Battalgazi Kanlı Kümbet (Salih KAYHAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız