SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Kurban Kim ?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:17:51
Malatya'daki Kurban Kim ?
A- A+ PAYLAŞ

Ekonomist İtalyan Alberto Micalzzi’nin açtığı dava büyük bir hayali banka skandalını ortaya çıkardı. Dava dosyasında Gürcan Büyükarslan isimli kişinin 3 hayali bankayla 10’a yakın şirketi dolandırdığı iddia edildi.

ULUSLARARASI fon şirketi sahibi İtalyan Alberto Micalzzi’nin İstanbul’da açtığı dava büyük bir hayali banka skandalını ortaya çıkardı. Dava dosyasında kendisini avukat olarak tanıtan Gürcan Büyükarslan isimli kişinin, alan adlarını Yeni Zelanda’dan, internet adreslerini Şişli’den aldığı ve merkezini Londra olarak gösterdiği 3 hayali bankayla İstanbul, Malatya, Gaziantep ve İtalya’da 10’a yakın şirketi dolandırdığı iddia edildi.

BANKER batıkları ve hortumlanan bankalardan sonra şimdi de hayali banka skandalı patladı. Hukuk doktorası yaptığını söyleyen Gürcan Büyükarslan temasa geçtiği kişilere İngiltere’de bankası olduğunu söyledi. İstanbul, Malatya, Gaziantep ve İtalya’dan 10’a yakın şirket ile temasa geçti. Söz konusu firmalara yurtdışında kredi temin edeceğini söyledi. Kredi masrafları için kimi zaman 30 bin kimi zaman 490 bin Euro kredi masrafı aldı. Firmalar kredi çıkmasını beklerken, skandal da patlak verdi. Büyükarslan’ın İngiltere merkezli gösterdiği bankaların sahte olduğu, internet adreslerinin Şişli’den 16.5 lira karşılığı alındığı ortaya çıktı.

ORTAKLARI DA BULUNUYOR

Londra, Milano, İstanbul, Tiflis ve çok sayıda Anadolu’da bir çok şehri kapsayan olaylar zincirinin başında Gürcan Büyükarslan (51) yer alıyor. Ancak Büyükarslan’la birlikte hareket eden, Almanya ve Gürcistan’da yaşayan Rus, Gürcü ve Türkler de bulunuyor. Halen Ankara’da devam eden bir dolandırıcılık davasında yargılanan Büyükarslan’ın dolandırıcılık suçlaması ile yargılandığı dosyalardan biri de İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. Büyükarslan hakkında, İtalyan bir fon şirketinin Türk çalışanı Merve Paksoy’un açtırdığı dava dosyasına giren binlerce sayfalık evraklar çarpıcı bilgiler içeriyor.

ÜÇ SAHTE BANKA KURDU

Büyükarslan’ın organize ettiği işlemlerde, temasa geçilen yerli veya yabancı firmalara, kredi temin edilebileceği ifade edildi. Büyükarslan, kimi görüşmelerde sahibi olduğunu söylediği GBC Capital isimli sahte bankanın kartını verdi, kimi görüşmelerde kendisini Almanya’da yaşayan ve fon yatırımcı olarak tanıttığı Ogün A.’nın danışmanı olarak tanıttı. İlişkiler bir süre ilerletildikten sonra, sıra şirketlere kredi teminine geldi. Bunun için yurt dışında olduğu belirtilen üç banka kullanıldı. Bu bankalardan biri Londra’da olduğu belirtilen Banque International. Bu banka gerçekte Lüksemburg bankası. Ancak başka bir logo ile “banque-inter.org”, “banque-inter.com”, “banqu-int.com” ve “banque-inter.net” adresleri kullanıldı. Söz konusu sitelerden biri halen aktif. Bir diğer banka ise gerçekte Ukranya’da bulunan Finrost Bank. Yine bu bankanın adı ile Londra merkezli bir banka kurulmuş gibi gösterildi. Bu bankanın logosu da Banque ile birebir aynı. Son banka ise, dünyanın herhangi bir yerinde gerçekte izine rastlanamayan Bicbank isimli bir banka.

BDDK RAPORU VAR

BANKA olduğu izlenimi uyandırılmaya çalışan üç site ile ilgili yapılan araştırmalarda çarpıcı gerçek de ortaya çıktı. Her üç banka için alan adı Yeni Zelanda’dan alındı. Söz konusu bankaların hosting hizmetlerinin ise İstanbul Şişli’de kurulu bir şirketten alındığı anlaşıldı. Yüz milyonlarca Euro kredi çıkarılacağı söylenen sitelerden birinin hosting ücreti için 16.5 liranın ödendiği belirlendi. Üstelik, banka olarak tanıtılan Banque International için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun da raporu var. Dava dosyasına giren rapora göre, söz konusu bankanın sahte olduğu, internet adresinin kapatılması için Emniyet’e yazı yazıldığı anlaşıldı.

İTALYAN PROFESÖRÜ DE ÇARPILDI

BÜYÜKARSLAN’ın dolandırıcılık suçlaması ile yargılandığı İstanbul’daki davayı, uluslararası fon şirketi sahibi olan ekonomi profesörü İtalyan Alberto Micalzzi’nin çalışanı Merve Paksoy geçtiğimiz yıl sonunda açtırdı. Dosyada yer alan bilgilere göre, Micalzzi ile İstanbul’da görüşen Büyükarslan, fon şirketine yatırımcı bulabileceğini aktardı. Şirketi zor durumda olan Micalzzi, Merve Paksoy’un Büyükarslan ile temasa geçmesini görüşmeleri yürütmesini istedi. Büyükarslan ilk önce Ogün A.’nın, fon şirketine 750 milyon Euro yatırım yapacağını söyledi. Ancak, Ogün A.’nın parasız olduğu kısa sürede anlaşılınca Büyükarslan, başka kaynaklar bulabileceğini söyledi.

Büyükarslan, Micalzzi’ye 500 milyon Euro kredi çıkarabileceğini söyledi. Bu kredi için 490 bin Euro masraf olacağını bildirdi. Söz konusu parayı dokuz parça halinde Merve Paksoy’dan aldı. 500 milyon Euro krediyi önce Malatya’daki bir şirket üzerinde, sonrasında Ankara’daki başka bir tabela şirketi üzerinden çıkaracağının söyledi. Ancak bir yılı aşkın bir süre devam eden oyalamadan sonra kredinin çıkmayacağı anlaşıldı. Paksoy, dolandırıldıkları iddiasıyla Büyükarslan hakkında dava açılmasını sağladı. Söz konusu davanın bir sonraki duruşması önümüzdeki kasımda. Büyükarslan, soruşturma kapsamında verdiği ifadede, kimseyi dolandırmadığını söyleyerek, kredi kartı borçlarını ödeyemediğini söyledi.

ANTEP'TE 5 FİRMA

GÜRCAN Büyükarslan’ın kredi bulma vaadi ile temasa geçtiği firmalardan 5’i Gaziantep’te. Gaziantep eski Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan aracılığı ile söz konusu firmalarla geçtiğimiz yıl temasa geçen Büyükarslan, yürüttüğü görüşmelerde benzer ifadeler kullanıldı. Söz konusu firmalar 20-30 milyon Euro kredi talebinde bulundu. Firmalar için raporlar hazırlatıldı. Büyükarslan, talep edilen krediler için belli masrafların olacağını iletti. Temasa geçilen firmalardan Ş. İnşaat, A. Holding, K. Tekstil ve İ. Halı’dan toplam 300 bin Euro para alındı. Ancak, çıkarılacağı söylenen krediden bir daha haber çıkmadı. Benzer şekilde Malatyalı A. Export’un sahibi T.A.’dan da 114 bin dolar alındığı anlaşıldı. Söz konusu firmalara kredinin Banque International’dan çıkarılacağı söylendi...

***

Haberin tamamını Hürriyet'in aşağıdaki  internet bağlantısına ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24962571.asp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız