SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Mahkeme ABD'deki 'İmam' FETÖ'cüyü İstiyor

A- A+ PAYLAŞ

İADE DOSYASI BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ.. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Malatya’da en faal olduğu 2007-2014 yılları arasında “İl İmamı” olduğu gerekçesiyle hakkında Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan ve yakalama kararı bulunan firari Eyyüp Doğan’ın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım’ın  ABD’deki işyerinde ABD bayrağını öperken görüntülendiği kayıtlarda ortaya çıkması üzerine Türkiye’ye iadesi için harekete geçen Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, hazırladığı dosyayı Adalet Bakanlığına gönderdi.

-Örgüt üyelerinin Kilisede toplantı yaptığı New Jersey’de

FETÖ/PDY terör örgütünün Malatya’daki sivil yapılanmasına yönelik olarak, örgütün Malatya ‘Mütevelli Heyeti’ni oluşturanlarında aralarında bulunduğu ve 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde Ocak 2016’da gerçekleştirilen ilk operasyon kapsamında açılan ve 13 tutuklusu bulunan çoğunluğu işadamı 33 sanıklı davanın firari 5 sanığından, en kilit isim olan ve örgütün 2007-2014 yılları arasındaki Malatya “İl İmamı” Eyyüp Doğan’ın Örgüt üyelerinin bir kilisede geceleri toplandıklarına ilişkin görüntülerin de ortaya çıktığı New Jersey’de olduğu saptanmıştı. 

-22 kişi 207 yıl ceza aldı, o ABD’de ortaya çıktı

FETÖ/PDY terör örgütünün Malatya’daki sivil yapılanmasına yönelik olarak, örgütün Malatya ‘Mütevelli Heyeti’ni oluşturanların da aralarında bulunduğu ve 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde Ocak 2016’da başlatılan operasyon kapsamında açılan 33 sanıklı dava 24 Kasım 2017 tarihinde sonuçlanmıştı. Dava kapsamında 2’si il imamı olmak üzere 22 sanık hakkında 4 yıl 4 ay ile 15 yıl arasında olmak üzere toplam 207 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti.  Halen dosyada firari olan 5 sanıktan birisi olan Eyüp Doğan’ın dosyası ayrılmıştı.

-Ocak 2016’dan beri firari olarak aranıyor

Malatya Mütevelli Heyet Davasının iddianamesine göre; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün 2007-2014 yılları Malatya İl İmamı olarak görev yapan ve kamuoyunda “Eyyüp Hoca” olarak bilinen Eyyüp Doğan, Malatya’daki görevinin ardından Gaziantep’e örgüt tarafından “bölge imamı” olarak görevlendirilmişti. Gaziantep İl İmamı iken Malatya’daki operasyonu öğrenince kayıplara karışan Eyyüp Doğan, Ocak 2016 tarihinden beri firari olarak aranıyor.

-ABD bayrağı öpen örgüt üyesinin yanında görüntülenmişti

Malatya’da örgüt adına faaliyet gösterdiği dönemde, terör örgütünün tüm faaliyetlerini koordine ettiği ve “kilit isim” olduğu öne sürülen, 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde yurt dışına kaçtığı anlaşılan Eyyüp Doğan, Anadolu Ajansı’nın (AA) FETÖ darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım’ın, New Jersey’deki iş yerinde ABD bayrağını öperken görüntülendiği kayıtlarda ortaya çıkmıştı.

ABD bayrağını öpen Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım’ın yanında bulunan kişinin Malatya  ve Gaziantep İmamı olan Eyyüp Doğan olduğu belirlenmişti.

-Hakkındaki dosya Adalet Bakanlığı'na gönderildi

Firari Eyyüp Doğan’ın, söz konusu video ve fotoğraflarda ABD’de olduğunun ortaya çıkmasının ardından dosyasının bulunduğu Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı bulunması nedeniyle iddianame ve aleyhindeki deliller eklenmek suretiyle yakalanma emrinin infazı hususunda ABD’den istenmesi amacı ile hazırlanan dosya Adalet Bakanlığına gönderildi. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Adalet Bakanlığına gönderilen dosyada ABD ile Türkiye arasında yapılan suçluların karşılıklı iadesi sözleşmesi çerçevesinde firari Eyyüp Doğan’ın ABD’den istenmesi talep edildi.

-22 sanık toplam 207 yıl hapis cezası aldı, O ABD bayrağı öpenin yanında

Bu arada,  Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 24 Kasım 2017 tarihinde karara çıkan “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Mütevelli Heyet Davasında” örgütün Eyyüp Doğan’dan sonraki Malatya İl İmamı olma suçundan yargılanan öğretmen Yücel Y.ile İl Müftülüğünde vaiz olarak görevli Zekai I. ise “Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi” olma suçundan 15’er yıl, sanıklar İmdat Ö.,Hasan Y., Mustafa A., Osman Ç., Turgut A., Kaan Emre Ö., Halil K., Suat S., Turan C., Kürşat B. ve Ali Ç.’ye “Silahlı Terör Örgütü Üyeliği” suçundan 10’ar yıl hapis cezası, Firari işadamı Yakup Ö. ile birlikte işadamları Nurettin K., Kubilay K., Gökhan G., Haşim O.’ya “Silahlı Terör Örgütü Üyeliği” suçundan 8’er yıl 9’ar ay hapis cezası, Ömer Fatin N.’ye “Silahlı Terör Örgütü Üyeliği” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası, Mehmet Alper D.’ye “Silahlı Terör Örgütü Üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası, Muzaffer E.’ye 5 yıl, Bayram E.’ye 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası olmak üzere toplam 207 yıl hapis cezası verilmişti.

ABD’de olduğu ortaya çıkan örgütün İl İmamı Eyyüp Doğan ile birlikte Sadettin Çevik, Musa Tarkan Ak, Ramazan Çiftçi ve Sedat Abış’ın dosyaları ise ayrılmıştı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mamo (5 yıl önce)
    Malatya daki bazı kitapçılar artık kendine dikkat etsin abileri gelir ise öter
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (5 yıl önce)
    Mahkum olmuşlar. Siz halen K. B. Ç. Şeklinde noktalayarak kısaltarak başharflerini yazıyorsunuz. Neden?
    0
    0
    Yanıtla