SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Mahkemeyi Anlattı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:15:24
Malatya'daki Mahkemeyi Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Türk yargısının içerisinde bulunduğu durumun en önemli nedenlerinden birisinin gizli tanık müessesesi olduğunu söyleyerek, "Gizli tanık olayı Türk adaletinin kanayan yarasıdır. Bu sisteme mutlaka son verilmelidir" dedi. 

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u ziyaret eden Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ziyaret ettiği arkadaşlarının durumunun iyi olduğunu söyleyen Başbuğ, yakın zamanda tahliye olmalarını temenni etti.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un bir gizli tanığın ifadesine dayanılarak cezaevinde tutulduğunu söyleyen Başbuğ, “Silahlı kuvvetlerden atılan bir gizli tanık ifadesine dayanarak maalesef Malatya’daki 'Zirve' cinayetine dahil edilmiştir. Burada önemli olan değerli arkadaşımın bu son gelişmeler çerçevesinde tutuklu halinin kaldırılması amacıyla ilgili mahkemelere müracaatlarda bulunuldu. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müracaat yapıldı. Mahkeme başkanı tahliye yönünde karar veriyor, maalesef diğer iki üyesinin aleyhte oy vermesi neticesiyle tutukluluğu devam etti. Mahkeme başkanı 17 yıllık hakim. Kendisiyle ilgili olarak düşüncelerini de karara yazmış. Diyor ki ‘Hurşit Tolon’un suçlanması bu davada hem sanık hem gizli tanık olan bir kişinin ifadesine dayanmaktadır. Bu gizli tanığın ifadesiyle bir kişi suçlanamaz. Mutlaka bu durumlarda gizli tanığın söylediği hususların başka delillerle desteklenmesi lazım.’ Türk yargısının bugün geldiği noktanın en önemli nedenlerinden birisi gizli tanık müessesesi. Rezalet bir müessese” dedi.

Yargı sisteminin içerisinde bulunan bütün hakim ve savcıların aynı kefeye konulamayacağını söyleyen Başbuğ, “İşte Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı buna iyi bir örnek. Demek ki Türkiye’de hakimler de var. Bunu da söylemeliyiz. Maalesef anlaşılmaz derecede mahkemenin iki üyesi daha var. Yeni mezun olmuşlar. 5 aylık iki bayan hakim. Bu iki bayan hakimin tutukluluk aleyhine karar vermesiyle arkadaşımızın tutukluluğu devam ediyor. Bu tabii ki üzerinde düşünülmesi gereken bir olay. Gizli tanık olayı Türk adaletinin kanayan yarasıdır. Bu sisteme mutlaka son verilmelidir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız