SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Okullara 1.200 Bilgisayar..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası tarafından Malatya'daki 73 adet okula toplam bin 200 adet bilgisayar dağıtıldı.

Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası tarafından 36 ilde okullara dağıtılacak olan 40 bin adet bilgisayarın dağıtılması kapsamında Malatya Hasan Akbudak İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde bir tören düzenlendi.

Törene, Vali Osman Derya Kadıoğlu, Milli Eğitim eski Bakanı ve Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Metin Emiroğlu, Türkiye Tekstil Vakfı Genel Başkanı Sadık Oğuz, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Osman Derya Kadıoğlu, Malatya'da 73 okula toplam bin 200 adet bilgisayarın dağıtılmasından dolayı mutlu bir gün yaşadıklarını söyleyerek, Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası ile Türkiye Tekstil Vakfı'na teşekkür etti. Vali Kadıoğlu, "En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Eğitimimiz mutlaka çağdaş düzeye çıkacaktır. İnanıyorum ki gençlerimiz bizden daha iyi yetişecektir" dedi.

Eski Milli Eğitim Bakanı ve Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Metin Emiroğlu, sendika olarak 40 bin adet bilgisayarı 36 ilde dağıtacaklarını söyledi. Eğitime katkı sunacaklarını söyleyen Emiroğlu, ilk etapta 18 ile 20 bin adet bilgisayar dağıtacaklarını kaydetti.

Türkiye'de en önemli davanın eğitim olduğunu ve sadece hükümet bütçesiyle eğitim sorununun çözülemeyeceğini söyleyen Emiroğlu, "Devlet okullarımızdaki eğitim kalitesini yükseltmek için, teknolojiye mutlaka yatırım yapmak zorundayız" dedi.

Türkiye Tekstil Vakfı Genel Başkanı Sadık Oğuz ise okullara bilgisayar dağıtıp gitmeyeceklerini ve bu projeyi 3 yıl süreyle alt yapı konusunda destekleyeceklerini ifade etti. Malatya Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, ülke olarak tahmin edilemeyecek bir şekilde değişim yaşandığını söyleyerek, bilgisayar eğitimine daha çok önem vereceklerini kaydetti. Yapılan konuşmalardan sonra Hasan Akbudak İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki bilgisayar laboratuvarının açılışı yapıldı.

Vali Osman Derya Kadıoğlu, Milli Eğitim eski Bakanı ve Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Metin Emiroğlu, Türkiye Tekstil Vakfı Genel Başkanı Sadık Oğuz'a birer teşekkür plaketi verdi.

Bilgisayar laboratuvarının açılışında öğrenciler eski Bakan Emiroğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız