SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Sanayiciye Enerji Desteği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki sanayicilere Enerji Teşviki Yasası'ndan dolayı şimdiye kadar 15 milyon 236 bin YTL destek sağlandığı bildirildi.

Malatya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, "5084-5350 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" kapsamında Malatya'da Eylül 2005 dönemi sonuna kadar, enerji desteğinden yararlanmak için başvuruda bulunan firma sayısının 75 olduğunu söyledi. Yumrutepe, enerji desteğinden yararlanan firma sayısının ise 63 olduğunu kaydetti.

Yumrutepe, Malatya'da enerji desteği toplam tahakkuk tutarının 15 milyon 236 bin YTL olduğunu belirterek, Hazine tarafından firmalara geri ödenen enerji teşvik miktarının 14 milyon 435 bin YTL olduğunu ifade etti. Yumrutepe, 801 bin YTL tutarındaki enerji teşvikinin ise ödeme aşamasında bulunduğunu aktardı.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, firmaların teşvikten yararlanmak için Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Defterdarlık, SSK ve TEDAŞ'tan oluşan İl Enerji Desteği Komisyonu'na başvuruda bulunduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız