SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'daki Savcılık Takip Ediyor"

A- A+ PAYLAŞ
 
Ankara'da gazete ve televizyon temsilcilerine iftar yemeği veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopterin düşmesi olayını, "rapor kaza olduğunu söylüyor." diyerek konuyu Malatya'daki Savcılığın takip ettiğini söyledi. 
 
"RAPORA İTİBAR EDİYORUZ"
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, konuyla ilgili sorulan  soruya "Biz çıkan rapora itibar ediyoruz. Rapor bunun bir kaza olduğunu söylüyor. Kaza sonrası kurtarma faaliyetlerinde de bazı aksaklıkların yaşandığını yine biliyoruz. Onun dışında elimizde başka da bir bilgi yok." dedi. 
 
"MALATYA'DAKİ SAVCILIK KONUYU TAKİP EDİYOR"
 
"Bu kazayla ilgili bizim şu an herhangi bir faaliyetimiz yok." diyen Bakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti; " Olay tamamen yargıda. Malatya Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı bu konuyu takip ediyor. Devlet Denetleme'nin raporları var, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporu var, Meclis'in Araştırma Komisyonu raporları var. Bir de kaza kırım heyetinin yaptığı çalışma var. Tüm bunların ışığında herhalde bir sonuca varılacak. Biz çıkan rapora itibar ediyoruz. Rapor bunun bir kaza olduğunu söylüyor. Kaza sonrası kurtarma faaliyetlerinde de bazı aksaklıkların yaşandığını yine biliyoruz. Onun dışında elimizde başka da bir bilgi yok."
 
SİBER TEHDİT
 
Gazetecilerin siber tehdide karşı Türkiye'nin durumunun ne olduğunu sorması üzerine ise Bakan Yıldırım, daha önce bir tatbikat yapıldığını ve tatbikatta kurumların başarılı bir tatbikat yaptığını söyleyerek, "O ilk denemede savunma başarılı oldu ama çok dinamik bir süreç. Ona güvenmemek lazım, her an o konuda bir tehdit olduğunu düşünüyoruz. Doğrusunu düşünürseniz bütün kurumları kapsayacak, tek koldan yürütülen bir çalışma yok. BTK kurumlara bu konuda uyarılar gönderiyor. Bazı ülkeler reel güvenlik kurumları gibi Siber kurumlar oluşturuyor. Burada yapılacak kapsamlı bir saldırı bütün ülkenin günlük yaşamını, idari yapısını birden bire çökertecek bir sonuç doğurabilir. Hiçbirimiz hiçbir iş yapamaz hale gelebiliriz. Yani bir ülkeyi çökertmek için böyle bir tehdidin tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz."
 
"SALDIRI GELEN ÜLKEYE İLETİŞİMİ KAPATACAĞIZ" 
 
Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay ise, herhangi bir siber saldırı kapsamında E-Devlet sisteminin durumun ne olacağı hakkında bilgi verdi. Dalbay, herhangi bir siber saldırı durumunda ilk olarak saldırı gelen ülkeye iletişimi kapattıklarını söyleyerek, kendilerinin 3-4 aydır bu sistemi denediklerini söyledi. Kendi açıklarını görebilmek adına e-devlet kapısına saldırılar yaptırdıklarını belirten Dalbay, bir açık çıktığında ise bunun tedbirini aldıklarını ifade etti. Türkiye'ye şu ana kadar çok büyük bir saldırı olmadığını belirten Dalbay, Türkiye'ye yönelik gelen saldırıların ise daha çok işletim sistemini durdurmaya yönelik olan ve 'dost saldırısı' denilen türden olduğunu anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız