SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Sığınmacılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:22:55
Malatya'daki Sığınmacılar
A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye'ye gelen Afganistanlı kadın sığınmacılardan Ziba Sarluat (26), Taliban tarafından öldürülen babasını unutamıyor. 
     
Adının Türkçe karşılığının ''Güzel'' olduğunu ifade eden Ziba Sarluat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afganistanlı olduğunu belirterek, 2 ay önce kocası Seyyid Abdullah (30), Ebulfeyz (5) ve Esma (3) isimli iki çocuğu ile ülkesini terk edip önce İran'a, ardından da Türkiye'ye geldiklerini söyledi. 
     
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne sığınmacı olarak başvurduktan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kendilerini Yamaç Mahallesi'nde bir eve yerleştirdiğini kaydeden Ziba Sarluat, ''Afganistan'da savaş vardı. Onun için Türkiye'ye geldik'' dedi. 
     
4 aylık da hamile olduğunu bildiren Ziba Sarluat, ''Çocuklarımın hayatı kurtulsun, okusunlar, huzurlu olsunlar istedim'' diye konuştu. 
     
Babasını Taliban'ın şehit ettiğini dile getiren Ziba Sarluat, ''Eşimin de babasını, 3'ü kız, 4 kardeşini öldürdüler. Bunun üzerine eşimle, ülkemizi terk etmeye karar verdik ve Afganistan'dan ayrıldık'' dedi. 
     
Babası ölmeden önce annesinin babasından boşandığını ifade eden Ziba Sarluat, ''Babam Afganistan'da devlet memuru idi. Taliban babamdan, onlara haber getirip götürmesini istemişti. Babam kabul etmedi. Bunun üzerine iş yerine gelerek başını kesmişler. Olayı bize arkadaşları haber verdi'' diye konuştu. 
     
Babasını kaybettikten sonra psikolojisinin bozulduğunu kaydeden Ziba Sarluat, ''Babam öleli 2,5 yıl oldu. Onun acısı ile yaşıyorum. Neresi olursa olsun fark etmez. Uzaklara gitmek, babamın acısını ve yaşadıklarımı unutmak istiyorum'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız