SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Tesisler de Tahsis Edildi

A- A+ PAYLAŞ
 
Van'da meydana gelen depremler sonrasında mağdur olan depremzedelere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sosyal tesislerini açtı. Bakanlığın aralarında Malatya'nında bulunduğu 7 ildeki tesislerine şu ana kadar 172 depremzede yerleştirildi.
 
Bakanlık bünyesindeki sosyal tesislerde bin 50 depremzedenin misafir edileceği, yemek ve ısınma gibi temel ihtiyaçların karşılanacağı ve 225 depremzede çocuğa da mesleki eğitim verileceği bildirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Van'da meydana gelen depremlerden etkilenen ve barınma sorunu olan vatandaşların bir bölümünün, Bakanlık bünyesindeki sosyal tesislerde ağırlanacağı kaydedildi. Bakanlığa bağlı çeşitli illerdeki sosyal tesislerde toplam bin 50 depremzedenin geçici olarak misafir edilmesinin planlandığı belirtilirken, depremzedelerin sosyal tesislere yerleştirilmelerine de başlandığı bildirildi. Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa'da bulunan tesislere şu ana kadar 172 depremzedenin yerleştirilmiş durumda olduğu ifade edilerek, diğer illerdeki misafirhane ve kamp gibi sosyal tesislerde de hazırlıkların tamamlandığı ve depremzedelerin gelmelerinin beklendiği kaydedildi. Açıklamada, Bakanlık bünyesindeki sosyal tesislerde toplam bin 50 depremzedenin geçici olarak konaklayabileceği ve tesislerde yemek ve ısınma gibi temel ihtiyaçların da karşılanacağı bildirildi. Bakanlığın, depremzede çocuklara meslek sahibi olmaları için eğitim vereceği belirtilerek, ek kontenjanla Kastamonu, Sivas, Silifke, Bilecik, Düzce ve Elazığ'da bulunan El Sanatları Eğitim Merkezlerinde, 14-22 yaş arası 225 depremzede çocuğa eğitim verileceği bildirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız