SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'daki Üsse Karşı Füze.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:07
A- A+ PAYLAŞ
 
İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Hacızade, Malatya'daki NATO radar üssüne karşı yeni bir balistik füze geliştirdiklerini açıkladı. Hacızade aynı konuşmasında, Türkiyeli pilotların 'öldüğünü' ileri sürdü.
 
İran'ın resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Hacızade Malatya'nın Kürecik beldesinde ve Basra Körfezi'nde NATO tarafından kurulan füze kalkanlarının yeni geliştirdikleri 'Arm' adlı balistik füzeye karşı savunmasız olduğunu söyledi.
 
NATO'nun radar üslerini kasteden Hacızade, "Bu sistemler kurulduğu ülkelerin güvenliğini sağlamak için değil, Siyonist İsrail rejimini korumak amacıyla yapılıyor.  Füze kalkanına karşı yaptığımız çalışmalardan biri de Arm'ı geliştirmek oldu. Bu füzeler hava savunma radarlarına karşı yapıldı" diye konuştu.
 
"TÜRK PİLOTLARIN ÖLÜMÜNE SEVİNMEDİM" 
İranlı komutanın konuşmasının dikkat çekici yanlarından biri de 10 gündür akıbetleri belli olmayan Türk pilotlarının öldüğünü söylemesi oldu.
 
Türk uçağının Suriye hava sahasına girdiği noktanın, daha önce İsrail'in Suriye'deki tesisleri vurduğunda kullandığı nokta olduğunu belirten Hacızade, "Suriye bu yüzden bölgeye karşı çok hassastı. Türk pilotların ölümünden mutlu değilim ancak Türk yetkililer Şam'a karşı siyasi bir baskı yaratmaya çalıştılar" dedi.
 
İSRAİL'İ SİLERİZ
Tuğgeneral Hacızade, İsrail'in kendileriyle boy ölçüşemeyeceğini belirterek, “Siyonist rejim, İran'a saldıracak güçte olsaydı bir an bile  durmazdı” dedi.
 
İsrail ile Hizbullah arasındaki “33 Gün” savaşını hatırlatan Tuğgeneral Hacızade, “Onlar, Lübnan'daki Hizbullah gibi küçük bir gruba karşı mağlup oldular. Nasıl olur da İran'a saldırabilirler?” ifadelerini kullandı.
 
Hacızade, İsrail'in ABD olmaksızın böyle bir işe kalkışamayacağını belirtti.
 
İRAN'DAN FÜZE TATBİKATI
Öte yandan İran bugünden itibaren üç günlük bir füze tatbikatına başladı.
 
Planlı tatbikatta "Kıyam" ve "Fars Körfezi" adlı yeni füzelerin de ilk kez fırlatacağı bildirildi.
 
Tatbikatın son gününde fırlatma özelliğine sahip insansız uçakların da görev alacağı belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız