SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Yaralı da Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:00:43
Malatya'daki Yaralı da Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, öğle saatlerinde teröristler tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırıda 7 askerin şehit olduğunu, 63 askerin de yaralandığını açıkladı. Bu arada Malatya ve Bingöl'de hastanele kaldırılan 2 yaralı askerin de şehit olduğu ve şehit sayısının 9'a yükseldiği bildirildi. Bu arada şehit askerlerin cenazeleri, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

VALİNİN AÇIKLAMASI..

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bugün saat 12.30 sıralarında Bingöl-Muş karayolunda askeri konvoya düzenlenen saldırı sonrası hem polis özel harekathem de jandarma özel harekat birlikleriyle olay mahallinde operasyon başlatıldığını ifade etti.

Muş-Bingöl karayolu 15. kilometresi Kardeşler Köyü mevkiinde roketatarla menfur bir saldırının meydana geldiğini belirten Vali Güvençer, saldırıya uğrayan konvoyda 200 askerin olduğunu, askerlerin sivil ve silahsız olduğunu belirterek, “ Saldırı sonrasında ne yazık ki 7 arkadaşımızı şehit verdik. Şuanda bana gelen son bilgilerde 63 yaralımız var. 63 yaralımızın 4’ü Solhan, 4’ü Muş devlet hastanelerine sevk edildi. Devlet hastanemize gelen diğer arkadaşlarımızdan 5’i temin edilen hava helikopterleri ile Elazığ, Erzurum ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanelerine ve askeri hastaneleri sevk edildi. Şuanda müdahale ettiğimiz toplam 63 yaralı arkadaşımızdan 7’sinin durumunun ağır olduğunu biliyoruz. Sağlık Bakanlığımız biraz önce saydığım sevklerle birlikte gerektiğinde kullanılmak üzere Ankara’dan aynı anda 4 yaralıyı yoğum bakım koşullarında Ankara’daki tıbbi müdahale merkezlerine intikal ettirebilecek hava ambulansımızı Elazığ Havaalanı’na indirmek üzere” dedi.

Olaydan sonra hastaneye kaldırılan yaralılardan Anıl Eruluç ile adı belirlenemeyen bir askerin de şehit olmalarıyla şehit sayısının 9'a çıktığı bildirildi.

“SALDIRI SONRASINDA OPERASYON BAŞLATILDI”

Olayın takiben hem polis özel harekat hem de jandarma özel harekat birlikleriyle olay mahallinde operasyon başlatıldığını ifade eden Vali Güvençer, “Biz o hain saldırı ile ilgili son sözümüzü bu katillere en yakın zamanda Bingöl’den temizleyerek söylemiş olacağız. Bingöl bu coğrafyanın, bu bölgenin hatta Anadolu’nun sahip olduğu değerleriyle kalbi konumunda. 2 gün içinde yaşadığımız bu lanetli saldırılarla Türkiye’nin kalbine, Türk milletinin kalbinin derinliklerine bir hançer saplanmıştır. Bingöl, erdemli insanların milletine, devletine sadık, insanlık değerlerini sonuna kadar sahip insanların memleketidir. Bu menfur saldırıların Bingöllülerin yüreklerinde açtığı derin yara ve Bingöl sedalarından yükselen lanet katilleri en kısa zamanda kendi kanlarında boğacaktır. Ben, vatan toprağına emanet ettiğimiz 7 şehidimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun, vatan sağolsun. İnşallah yaralılarımıza bütün gayretlerimizle müdahale edeceğiz. İnşallah yeni şehit haberleri vermek durumunda kalmayacağız. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Bu tür menfur olayların ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde son olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ASKERLER SİVİL VE SİLAHSIZDI”

Askerlerin yasal, izin, sağlık izni ve görev izni dolayısıyla memleketlerine dönen sivil insanlar olduğunu söyleyen Vali Güvençer, “1993 yılında yaşadığımız menfur saldırı gibi lanetli örgüt çirkin yüzünü göstermiştir. Sivil, silahsız kardeşlerimize böyle bir hain pusu kurdu. Konvoyda 3 otobüs, 2 minibüs, asker taşıyan 5 sivil araçla toplam 200 askerimiz vardı” şeklinde konuştu.

Valinin açıklamasından sonra 2 yaralının daha şehit olduğu ve şehit sayısının 9'a çıktığı bildirildi.

MALATYA'DAKİ ŞEHİT..

Bingöl’de teröristler tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırıda yaralı olarak kurtarılarak helikopterle Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gönderilen asker Anıl Eruluç’un şehit olduğu bildirildi. Şehit askerin Manisalı olduğu belirtildi. 

CENAZELER MALATYA'DA..

Saldırıda şehit edilen askerlerin cenazelerinin Bingöl'den otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildiği bildirildi. 

Şehit askerler için Malatya'da tören yapılacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız