SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Yurtlara Yeni Bakıcı Standardı!

A- A+ PAYLAŞ

0-6 Yaş Çocuk Yuvası'ndaki "işkence" görüntüleriyle gündeme gelen Malatya'daki çocuk yuvası, yurt ve huzurevi'nde çalıştırılmak üzere üniversite veya meslek lisesi mezunu 21 bakıcı aranıyor.. Bu arada, gece yarısı kız yurdu'na gelip bekçiyi tartaklayan alkollü 3 şahıs ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

BAKICI VE TEMİZLİMÇİ AYRI..
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Malatya'daki mahalli gazetelere verilen ihale ilanında, Malatya Çocuk Yuvası, Atatürk Çocuk Yuvası, erkek ve kız yetiştirme yurtları ile Malatya Huzurevi'nde bakım hizmeti verecek 21 bakıcı, temizlik işi için 15, kalorifer hizmeti için de, 4 kişinin alınacağı belirtildi.

İhale ilanında, bakıcıların üniversite mezunu veya meslek lisesi olması şartı aranırken, ihalenin 5 Ocak 2006 tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi.

İhaleye katılacak firmadan TSE belgesinin istendiği belirtilirken, ihaleyle ilgili ayrıntılı bilginin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden alınabileceği kaydedildi.

Malatya'daki "yuva vahşeti" olayı, burada iş yapan özel bir şirketin temizlik işçilerinin bakıcı yapıldığını ortaya koymuştu.

BİR OLAY..
Öte yandan, Malatya Sosyal Hizmetler Kız Yetiştirme Yurdu'na 00.30 sıralarında alkollü olarak giden D.A. (18), E.Ö. (19) ve Y.A. (20) adlı şahıslar, yurtta öğrenci olarak bulunan bir genç kızla görüşmek istedi. Şahısların görmek istediği kızın D.A. adlı zanlının yakını olduğu bildirildi.

Şahıslar kendilerini içeri almayan yurdun güvenlik görevlisi T.Ö.'yle (47) kavga etti. Olay yerine giden jandarma ekipleri, 3 genci de yakalayarak gözaltına aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız