SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'dan 1 Aldık, 1.5 Verdik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:06:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Merkez Bankamızın son dönemde istikrar sağlama adına fiyat politikası noktasındaki piyasanın finansman yönünde daraltılması, bizleri iş dünyası olarak tedirgin ediyor" dedi. 

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Hasan Hüseyin Erkoç, "Türkiye’nin son dönemde ortaya koyduğu bir hedef var. Bu hedefi artık hepimiz ezberledik. Bu hedef doğrultusunda Türkiye’nin yüzde 5’lik büyümenin altına düşmemesi gerekiyor. Ama son 2 çeyreklik büyümeye baktığımızda yüzde 3'lerdeyiz. Yıl sonu büyümeye baktığımızda herhalde yüzde 3,5 ve 4’leri hedefliyoruz. Ama 3,5’lerde kalacağız gibi gözüküyor. Burada özellikle Merkez Bankamızın son dönemde istikrar sağlama adına fiyat politikası noktasındaki piyasanın finansman yönünde daraltılması, bizleri iş dünyası olarak tedirgin ediyor. Bunu ifade etmekte yarar var. Biz eğer istihdamı ve üretimi öne çıkararak ve önümüze koyduğumuz hedef doğrultusunda yeniden kuralları gözden geçirirsek, büyümeyi yine yüzde 5’lere ve daha yukarılara çıkartırız diye düşünüyoruz. Bu anlamda Merkez Bankamızın yapısal reformlarında yeniden istihdam ve üretimin önünü açacak piyasaya birazda tabiri caizse parayı pompalayacak süreci başlatması arzusundayız. Çünkü haklı olarak enflasyonu kontrol etme adına, piyasadaki istikrarın bozulmaması adına biraz parayı sıkı tutuyorlar. Bu şekilde hareket edersek, koymuş olduğumuz hedeflere ulaşmada sıkıntı çekeriz. İş dünyası olarak bu sıkıntının önüne geçilmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bankacılık sektörünün 2001 krizinden sonra ciddi anlamda kendisini toparlayan bir sisteme kavuştuğunu söyleyen Erkoç, "İş dünyası bankalardan alacağı kredilerle işini büyütecektir. Kredilerin devam etmesi lazım. Bankacılık sektörünü önemsiyoruz" dedi.

Erkoç, Malatyalı iş adamlarının bankalardan aldığı kredileri geri ödemede başarılı olduğunu da belirterek, "Malatyalı iş adamları aldığı krediyi geri ödemiş. Türkiye ortalamasının çok gerisindeyiz ve yüzde 1,8 oranında. Türkiye ortalaması ise 2,5'lerde. Son dönemlerde protesto senetlerinden artış var" diye konuştu.

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk ise, "Ekonominin durgun gitmesi bizi en çok kaynak bulma noktasında dar boğaza sokuyor. İçeride ekonomi büyümediği zaman, birikimler artmadığı zaman kaynak bulmak iki kez zorlaşıyor. Dışarıda kaynak bulmak zorunda kalıyoruz. Bunu da biz şimdiye kadar başarılı bir şekilde yaptık. Ekonominin büyüme ivmesinin devam ediyor olması kaynak bulma noktasında orada sizlerle hemfikiriz. Bankacılık sektörü ocak ayından bugüne kadar, bir önceki aynı döneme göre kıyasladığınız zaman şu anda yüzde 16-17 oranında büyüyor. Biz yüzde 27-28 büyüyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya’da 1 alıp 1,5 verdiklerini söyleyen Gürerk’e TSO Başkanı Erkoç, "Bunun farkındayız, rakamlar burada" derken, Gürerk Malatya’da büyümek istediklerini ve 1 ya da 2 yeni şube açmayı planladıklarını aktardı.

Öte yandan, Erkoç konuğuna kayısı ikram etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız