SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'dan 13 Saatte Geldi'

A- A+ PAYLAŞ

Manisa merkeze bağlı Muradiye beldesinde yeni kurulan Genç Posta Güvercinleri Sevenler Derneği'nin açılışında üyeler derneğe kayıtlı yaklaşık bin adet posta güvercinini gökyüzüne saldılar.

Derneğin açılışında verdiği bilgide, derneğe kayıtlı olan güvercinlerin hepsinin yarışmalarda çeşitli dereceler elde eden güvercinler olduğunu belirten Genç Posta Güvercinleri Sevenler Derneği Başkanı Mülkü Gezmez, "Manisa merkeze bağlı Muradiye beldesinde posta güvercinleri besleyen 38 arkadaş bir araya gelerek derneğimizi kurduk. Aralarında 50 ile 300'den azla posta güvencini besleyen üyelerimiz bulunmaktadır. Öncelikli hedefimiz derneğe kayıtlı güvercin sayısını artırarak Manisa'nın adını her yerde duyurmaktır." dedi.

Kendisinde 300'e yakın posta güvercini olduğunu ifade eden dernek başkanı Gezmez "Yavru salto adını verdiğim posta güvercinim geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirilen yarışmada 857 km.'lik Sivas-Gürün Türkiye Şampiyonası'nda Birincilik, Ege Bölgesi birincilikleri, Ege Bölge Maratonu ve Manisa Maraton yarışmaları birincilik derecelerini alarak gururumuz oldu. Yavru salto ismini verdiğim güvercin Malatya ilinden Manisa'ya tam 856 km. yol katederek 13 saatte geldi. Yani otobüsten daha hızlı. 2008 yılında da 907 kilometrelik yolu 15 saatte tamamlayarak birincilik kazanmıştı" diye konuştu.

Teknolojinin gelişmesi ile birilikte artık posta güvercinlerinin önemini yitirdiğini ve Türkiye'de posta güvercinleri yetiştirenlerin sayısı azaldığını anlatan Gezmez, "Biz öncelikle kendi beldemizde posta güvercinleri yetiştirenlerin sayısını çoğaltmak istiyoruz. Ardından Manisa geneline ve daha sonra da Ege Bölgesi'ne, en sonunda Türkiye'ye yayılmayı hedefliyoruz. Posta güvercinlerini önemini herkese anlatıp, güvercinlerin tekrar değer kazanmasını sağlayacağız. Gerekirse uluslararası bazda yarışmalar gerçekleştireceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından dernek üyeleri yaklaşık bin adet posta güvercinin gökyüzüne bıraktı. Gökyüzünde özgürce uçan posta güvercinleri kendilerini izleyen vatandaşlara gösteri sergilediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız