SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan 15 Öğrenci Almanya Yolcusu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan bir grup öğrenci, AB desteğiyle Almanya'da eğitim görecek.

Hasan Akbudak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Almanya'ya gidecek öğrenciler için bir basın toplantısı düzenlendi.

Hasan Akbudak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Bilgisayar, Telekomünikasyon ve Bilişim Teknolojileri bölümlerinde eğitim gören 15 öğrencinin, 2 refakatçi öğretmenle birlikte Almanya'nın Bochum şehrinde 19 Kasım-17 Aralık 2005 tarihleri arasında eğitim görecekleri belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik, AB projeleri çerçevesinde mesleki eğitim için Türkiye'den 2 bin 800 müracaat yapıldığını, 341 projenin onaylandığını belirtti. Abik, proje kapsamda Malatya'dan ise 13 başvuruda bulunulduğunu, 3 projenin onaylandığını ifade ederek, "Bu proje kapsamında öğrencilerimiz bir ay boyunca fabrikalarda staj eğitimi görecek. Hem kendilerini yenileyecekler, hem de ufukları açılacak. Ayrıca, öğrenciler turistik gezi ile sosyal ve kültürel faaliyetlere katılacak" dedi.

Abik, masrafların AB tarafından karşılandığını ve bu proje için yaklaşık 30 bin euro verildiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız